Üniversite servisinde rezalet !

Üniversite servisinde rezalet !

Sosyal medyaya düşen bir üniversite servisindeki görüntüler iğrençliği gözler önüne serdi.

Dün sosyal medyaya düşen bir görüntü herkesi şoke etti. Görüntüde Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerini taşıyan servis aracının şoförünün minibüs hareket halindeyken uzun süre pantolonunun üzerinden cinsel organıyla oynadığı görüldü. Video kısa sürede yayıldı. Hurriyet.com.tr büyük tepki çeken görüntünün ardından şoförün bağlı olduğu firmaya yaşanan olayı sordu...

5769684818c77345780dca27.jpg

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre dün twitter'da paylaşılan bir görüntü büyük tepki çekti. Söz konusu videoda iddiaya göre Beşiktaş-Davutpaşa arasında Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerini taşıyan servisin şoförünün uzun süre pantolonunun üzerinden cinsel organıyla oynadığı görüldü. Görüntünün araçtaki bir öğrenci tarafından çekildiği belirtiliyor

Görüntü kısa sürede sosyal medyada yayıldı, yorum yağdı.

FİRMA: GÖREVİNE SON VERİLİYOR

hurriyet.com.tr, yaşanan olayın ardından servis aracının bağlı bulunduğu taşeron firmayla görüştü. Platform Turizm A.Ş.  yetkilisi olayı doğruladı, videoyu görünce şoke olduklarını, şoförün işine son verildiğini söyledi. Yetkilinin açıklaması şöyle:

'BU VİDEOYU İZLE' DEDİM

"Olayı bu sabah öğrendik. Videoyu görür görmez şoke olduk. Hemen ilgili personel çağrıldı. 3 ay önce işe başlayan bir personel. Kendisine "Bu videoyu izle" dedim. Benim yanımda izledi. "Nedir bu" dedim. O da çamaşırını düzelttiğini söyledi. Biz şirket olarak bugün fiili olarak işe çıkartmadık. Yarın da çıkış işlemleri için şirkete çağırdım. İstifasını istedim. İşten çıkartıyoruz. Kabul edilemez bir olay."

ÜNİVERSİTEDEN AÇIKLAMA

Yıldız Teknik Üniversitesi yönetimi de yazılı bir açıklama yaparak, olayı asla tasvip etmediklerini ve kendi içlerinde de bir soruşturma başlattıklarını belirtti. 

Üniversitenin yaptığı yazılı açıklamasında şöyle denildi:

"21 Haziran 2016 Salı günü (bugün) içerisinde önce sosyal medyada ardından da bazı internet haber sitelerinde yer alan haber ve video görüntüsü üzerine açıklama yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Öncelikle söz konusu yaşanan olayın hukuki, ahlaki ve vicdani açıdan kabul edilemez bir olay olduğunun, öğrencilerimiz, aileleri ve tüm kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz. Yapılan ilk incelemede söz konusu olaya konu olan kişinin Üniversitemiz personeli değil, Üniversitemize taşımacılık hizmeti veren firmanın çalışanı olduğu anlaşılmıştır. Üniversite yönetimi olarak ilgili firma ile yaptığımız ivedi görüşme neticesinde, söz konusu personelinin iş akdi fesh edilmesi sağlanmıştır. YTÜ ailesi olarak, hukuk ve toplumsal ahlak çerçevesinde olayı şiddetle kınıyor ve her aşamasını son derece büyük bir ciddiyetle takip etmekte olduğumuzu belirtiyor ve yaşanan üzücü olaydan ötürü tüm öğrencilerimiz ve Türk halkından özür diliyoruz. Üniversite yönetimi olarak benzeri olayların yaşanmaması adına gerekli tüm önlemlerin alındığını önemle vurgulamak isteriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Hürriyet