Üniversitede afiş gerginliği !

Üniversitede afiş gerginliği !

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'de asılan afişlere özel güvenlik görevlileri müdahale etti.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'nde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyelerinin, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" dolayısıyla astıkları afişler yüzünden arbede çıktı. Afişleri asıp stant kuran öğrencilere, üniversitenin özel güvenlik görevlileri ile çevik kuvvet polisleri müdahalede bulundu. Çıkan olaylarda 3 kız öğrenci yaralandı. Yaralı öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kız öğrenci, Yunus Emre Kampüsü'ndeki öğrenci yemekhanesi önünde "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" etkinliğini duyurmak için stant kurdu. Konuya ilişkin yemekhane camlarına çeşitli afişler astı. Ancak kız öğrencilerin duyurusunu yapmak için yaptıkları bu çalışma üniversite özel güvenlikçilerini rahatsız etti. Üniversitenin özel güvenlik görevlileri, öğrencileri stant ve afişlerin kaldırılması için uyardı. Öğrenciler, güvenlikçilerin bu talebine olumsuz karşılık verdi.

Bunun üzerine üniversiteye TOMA'lı çevik kuvvet polisleri çağrıldı. Akabinde, özel güvenlikçiler ve polis, afişleri söküp stantları kaldırmaya başladı. Öğrenciler, özel güvenlik görevlileri ile polislerin bu tavrına karşı çıktı. Tartışma arbedeye dönüştü. Çıkan arbedede, 3 kız öğrenci çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralanan kız öğrenciler, ambulansla hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. Söz konusu öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Olaylar sırasında iki öğrenci de polisler tarafından gözaltına alındı. İki öğrenci daha sonra serbest bırakıldı.

Üniversitede afiş gerginliği !

Üniversitede afiş gerginliği !

Üniversitede afiş gerginliği !