üniversitede afiş krizi !

üniversitede afiş krizi !

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde afiş nedeniyle öğrenciler ve güvenlikle kavga ettiler.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde öğrenciler tarafından kantine asılan afişi kaldırmak isteyen özel güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasında kavga çıktı. Olayda 2 özel güvenlik görevlisi ile 2 öğrenci hafif yaralandı.

Olay öğle saatlerinde Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki İletişim Fakültesi kantininde meydana geldi. Alınan bilgelere göre kantindeki panoya Öğrenci Kolektifi üyeleri tarafından üzerinde "Vakit tamam. Sarayın ardı özgürlük" yazılı afiş asıldı. Üniversitenin özel güvenlik görevlilerinin kantindeki afişi kaldırmak istemelerine öğrenciler izin vermeyince gerginlik yaşandı. Olaylar üzerine İletişim Fakültesi Kantinine çevik kuvvet polisleri geldi.

Polisler kantin dışında beklerken özel güvenlik görevlileri kantinin iki kapısından gruplar halinde içeriye girince öğrenciler arasında önce arbede daha sonra da kısa süreli kavga yaşandı. Polisin müdahalede bulunmadığı olayda 2 özel güvelik görevlisi ile 2 öğrenci hafif şekilde yaralandı.

Hafif yaralı bir öğrenci giydiği tişörtün özel güvenlik görevlileri tarafından yırtıldığını söyleyerek "Ahmet Hakan'a saldıranlar şimdi burada İletişim Fakültesi öğrencilerine saldırıyorlar" diye bağırdı.

Polisler öğrencilerden kantindeki afişin indirilmesini istedi. İletişim Fakültesi öğretim üyelerinin araya girmesiyle öğrenciler afişi indirdi. Öğrenciler ile polisler daha sonra kantinden ayrıldı.