Uşak’ta fabrika yangını

Uşak’ta fabrika yangını
Güncelleme:

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir iplik fabrikasında çıkan yangın 7 saatte söndürüldü.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi 101'inci Cadde'deki iplik fabrikasında, saat 09.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, içerideki kolay yanan malzemeler nedeniyle kısa sürede büyüdü. Gökyüzüne yükselen kara duman, kentin birçok noktasından görüldü. İhbar üzerine bölgeye 9 itfaiye aracı sevk edildi. Ekipler, alevleri söndürmek için çalışma başlattı. Bu arada iplik yapımında kullanılan yünler de dışarı taşındı.

Yangında, duvarların yıkılması ile alevler daha da büyüdü. Yangını söndürme çalışmaları sürerken, dumandan etkilenen 1 itfaiye eri de Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan itfaiye erinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Uşak’ta fabrika yangını - Resim : 1

VALİ ERGÜN, YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Uşak'ta yangın çıkan iplik fabrikasına gelerek, yetkililerden bilgi alan Vali Turan Ergün, "Sabah saatlerinde 112 Acil Çağrı Merkezi'mize Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikada yangın ihbarı geldi. Uşak ve ilçe belediyelerinin itfaiye müdürlükleri, orman işletme müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etmektedir. Buradaki iplik ve ham madde yangına elverişli olduğu için alevler, kısa sürede büyüyebiliyor. Yangının openet kısmında çıktığı söyleniyor ancak sebepleri daha sonra itfaiye ekiplerince belirlenecektir. Şu anda öncelikli amacımız, yangını söndürmek. Herhangi bir can kaybımız bulunmamaktadır" dedi.

7 SAATTE SÖNDÜRÜLDÜ

İplik fabrikasında çıkan yangın, 7 saatte güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Soğutma çalışmaları sürerken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.