Üvey babası öldüresiye dövmüştü ! Öz babadan kan donduran iddia

Üvey babası öldüresiye dövmüştü ! Öz babadan kan donduran iddia
Güncelleme:

Sakarya'nın Geyve ilçesinde üvey babası tarafından dövülen 2 yaşındaki Esma hastanede yaşam savaşı veriyor. Çocuğun öz babası, kızının 10 gün boyunca şiddete maruz kaldığını öne sürdü.

Sakarya'nın Geyve ilçesinde, üvey babası tarafından öldüresiye dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki Esma Asel K., 6 gündür yoğun bakımda yaşam savaşı veriyor. Esma’nın öz babası Halit K., kızının 10 gün boyunca darbedildiğini, hastaneye götürülüp, eve geri getirildiğini iddia etti.

Sakarya’nın Geyve ilçesi Karaçam Mahallesi’nde 2 yaşındaki Esma Asel K. 6 gün önce feci şekilde dövülmüş olarak hastaneye getirildi. Minik kız, yoğun bakımda tedavi altına alınırken, Esma’yı dövdüğü öne sürülen üvey baba Emre Salpat (29) ile anne F.S. (28), gözaltına alındı. Savcılığın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği, ikili adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Geyve Başsavcılığı’nın itirazı üzerine Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, üvey baba hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. İkinci kez gözaltına alınan üvey baba, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

ELİ VE KOLUNDA KIRIK, KAFATASINDA ÇATLAK VAR

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hazırlanan raporda, Esma’nın 6 yerinde darp izi olduğu, el bileği ile kolunda kırık bulunduğu, kafatasının ise çatladığı belirtildi. Halen yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veren minik Esma’nın babası Halit K., "6-7 yerinde darbe var. Sol ayağı çatlak, eli çatlak kafatası çatlak durumu ciddi. Doktorun dediği bundan önceler de varmış. Bu çocuğa nasıl bir şiddet, ben böyle bir şey görmedim. Çocuğumun şiddete mağruz kaldığını doktordan öğrendim. İlk götürdüklerinde ölü olarak gidiyor. Canlandırıyorlar, şu anda durumu kritik. Hayatla yaşam arasında mücadele ediyor. Bunları yapan da susan da göz yuman da cezasını çekecek. Çocuğumu hep almak istiyordum ama vermiyorlardı bana. Bakılmadığını biliyordum. Bunları bildiğim için ’hep bana verin’ dedim’, vermediler" dedi.

Üvey babası öldüresiye dövmüştü ! Öz babadan kan donduran iddia - Resim : 1

MİNİK ESMA'YI ÖLDÜRESİYE DÖVEN ÜVEY BABA EMRE SALPAT

Çocuğun 10 gün boyunca darp edilip kendisinden habersiz şekilde hastaneye götürüldüğünü iddia eden baba Halit K., "10 gün boyunca darp edilmiş çocuğum, hastanelere götürüp getirilmiş. Benim hiç haberim olmadı. Almaya gittiğimde kızımın ayağında çatlak ile çeşitli yerlerini morarmış gördüm. Üvey baba tutuklandı. Cezalarını çekmesini istiyorum, devletimize milletimize güveniyorum" diye konuştu.

Sakarya Barosu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü’nün müdahil olduğu soruşturma sürdürülürken, Esma’ya uygulnan şiddetin detayları yapılacak incelemeden sonra ortaya çıkacak.

DHA

Etiketler dayak üvey baba