Uyulturucu bakın nereye saklamışlar !

Uyulturucu bakın nereye saklamışlar !

Batman'da yapılan operasyonda uyuşturucu tacirleri uyuşturucuyu bakın nereye saklamışlar...

Batman Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Kasım ayı içerisinde 91 kilo 82 gram esrar, 151.3 gram eroin, 29 gram ketaamfetamin ele geçirdi. Uyuşturucu maddeleriyle ilgili 37 kişi hakkında işlem yapılırken, bunlardan 15'i tutuklandı. Uyuşturucu tacirlerinin, baklava dilimi arasında uyuşturucu madde taşıması, polisi bile şaşırttı.

Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, kent merkezinde yaptığı denetimlerde 88 kilo 631 gram kubar, 2 kilo 451 gramı toz olmak üzere toplam 91 kilo 82 gram esrar, 151.3 gram eroin, 29 gram ketaamfetamin ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddelerle ilgili olarak, toplam 37 kişi hakkında işlem yapılırken, bunlardan 15'i tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimizde uyuşturucu arzının engellenmesi, talebin önlenmesi, mevcut kullanıcıların ise tedavi sürecine ve sosyal uyum projelerine dâhil olmaları yönünde çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca uyuşturucu madde kullanımının zararlı etkileri konusunda hedef gruplara bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri verilmektedir. Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından özellikle Uyuşturucu madde kullanımı ve satışı yönünde risk taşıyan okul, mahalle, park, bahçe ve umuma açık (kafe, internet salonu vb.) yerler denetlenmekte diğer birimlerle koordineli olarak takibi yapılmaktadır. Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğümüzde görevli personelimiz, Madde Bağımlılığı ile Mücadele Alt Komisyonunda görevlendirilmiş olup, bu komisyonca gerçekleştirilen önleme faaliyetleri, Şube Müdürlüğümüz aracılığı ile Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) ile paylaşılmaktadır."

Polis yetkilileri, uyuşturucu satıcılarının yöntemlerinin de akıllara durgunluk verdiğini belirterek, bunların arasında bir tepsi içerisindeki baklava dilimlerinin arasına bile uyuşturucunun konulmasının kendilerini bile şaşkına çevirdiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Uyulturucu bakın nereye saklamışlar !

DHA