Van'daki çığ felaketinde mucize kurtuluş kamerada

Güncelleme:

Van'da 12 saat arayla yaşanan 2 çığ felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 41'e ulaşırken, çığ bölgesinde bir vatandaşımızın kar altından kurtarılma görüntüleri ortaya çıktı.

Van'da meydana gelen çığ felaketinde 5 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Ardından yaşanan ikinci felaketle birlikte sayı 41'e yükseldi.

Acı haberin ardından olay yerine birçok arama kurtarma ekibi sevk edildi. Arama kurtarma çalışmaları sırasında bir vatandaş yoğun uğraşlar sonucunda kar altından böyle çıkartıldı.

GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

Ancak bu güzel haberdeki bir ayrıntı tepkilere yol açtı. Bölgede üst üste yaşanan 2 çığ felaketinin ardından yürütülen kurtarma operasyonlarda, çığ altında kalan vatandaşın sağ olarak kurtarıldığı anda yükselen alkışlar, çığlıklar ve kornalar aslında hala ne kadar bilinçsiz olduğumuzun göstergesi olarak kayıtlara geçti.

Çığ tehlikesi sürerken bölgede yüksek sesle konuşmamak bile gerekirken, heyecanına ve bilgisizliğine yenik düşenler attıkları sevinç çığlıkları ve araç kornalarıyla 3. bir felakete davetiye çıkarttı.

Seçiniz...