Veterinere cinsel saldırı davasında tepki çeken karar

Veterinere cinsel saldırı davasında tepki çeken karar
Güncelleme:

Ankara'da, sahibi olduğu hayvan hastanesinde çalışan veterinere cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan Prof. Dr. Hasan B., 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara'da, veteriner Ç.B.'ye (23) cinsel saldırı iddiasıyla tutuksuz yargılanan hayvan hastanesi sahibi Prof. Dr. Hasan B., 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükümle birlikte sanığın tutuklanmasına karar verdi. Yardımcısı Serkan D. ile delilleri yok etmekle suçlanan Dr. Hüseyin Ş. ise beraat etti.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanıklar B., veteriner hekim Serkan D., cinsel saldırıya ilişkin delilleri karartmakla suçlanan jinekolog Hüseyin Ş., mağdur Ç.B. ve tarafların avukatları hazır bulundu. Duruşmayı mağdurun ailesinin arasında bulunduğu bir grup da takip etti.

Mahkeme başkanı, önceki celse savcının esas hakkındaki görüşünü sunduğunu belirterek, buna ilişkin taraflara diyeceklerini sordu.

Sanık Ş., sanık B. ile D.'ı daha önce tanımadığını, olay günü mağdur ile muayenehaneye geldiklerini söyledi.

Ç.B'yi yüzeysel şekilde muayene ettiğini belirten Ş., iddia edildiği gibi delil karartacak girişimde bulunmadığını öne sürdü.

Sanık D. da hayvan hastanesine gittiğinde Ç.B ile sanık B.'nin alkollü olduğunu fark ettiğini, bunun üzerine kendisine gelmesi için Ç,B'ye serum taktığını söyledi.

Bunun dışında mağdura yönelik eyleminin olmadığını iddia eden D., beraatini talep etti.

Sanık B. ise önceki beyanlarını yinelediğini belirterek, Ç.B'ye cinsel saldırıda bulunmadığını, iftiraya maruz kaldığını öne sürdü.

Ç.B'nin avukatları da dava dosyasındaki adli tıp raporuna göre cinsel saldırının yapıldığına dikkati çekerek sanıkların cezalandırılmasını istedi.

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti B.'ye "cinsel saldırı suçundan" 9 yıl hapis cezası verdi.

Hakkında takdiri indirim uygulanmayan B.'nin tutuklanmasına karar verildi.

Sanıklar Serkan D.'ın cinsel saldırı suçuna iştirak, hürriyeti tahdit, tehdit ve hakaret, Hüseyin Ş.'un da delilleri karartma suçlarından beraati kararlaştırıldı.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan B., 2019'da kendisine ait hayvan hastanesinde çalışan Ç.B'ye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Olayla ilgili idari soruşturma kapsamında üniversitedeki görevinden çıkarılan B. ile yardımcısı Serkan D. ve jinekolog Hüseyin Ş. hakkında, cinsel saldırı, cinsel saldırıya iştirak, hürriyeti tahdit, tehdit, hakaret ve suç delillerini karartma suçlarından dava açılmıştı.

DHA