Yanlışlıkla öldürülmüşlerdi! Türkiye'nin konuştuğu çifte cinayette yeni gelişme

Yanlışlıkla öldürülmüşlerdi! Türkiye'nin konuştuğu çifte cinayette yeni gelişme
Güncelleme:

Konya'da komşularına benzetilerek yanlışlıkla öldürülen Necla ve Metin B. çiftinin öldürülmesiyle ilgili sanıkların yargılanmasına başlandı.

Olay, 3 Eylül 2018'de saat 22.00 sıralarında, İsmil Mahallesi'ndeki tek katlı evde meydana geldi. Kar maskeli kişi, kapısı açık olan B. çiftine ait eve girdi ve emekli memur Metin B. ile eşi Necla B.'ye ateş etti. Çiftin evdeki kızları Büşra B. (24) de saldırganın dipçik darbesiyle baygınlık geçirdi. Ölü gibi davranan ve daha sonra yatak odasının penceresinden atlayıp, yoldan geçen komşularının aracına binen Büşra B., jandarmaya gidip olayı anlattı. Eve gelen jandarma ekipleri, Necla-Metin B. çiftinin cansız bedenlerini buldu.

SANIKLARIN YARGILANMASINA BAŞLANDI

5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya sanıklar Esra T., sevgilisi Abdullah B., cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Ç. ile olaya yardım ettiği belirtilen, tutuksuz Zekeriya O. katıldı. Öldüren B. çiftinin çocukları Osman, Uğur ve Büşra B. ile sanıkların yakınları ve taraf avukatları salonda hazır bulundu.

"3 GÜNLÜK TANIDIĞIM KADIN İÇİN NEDEN BÖYLE BİR ŞEY YAPAYIM"

Duruşmada ilk olarak azmettirici olduğu öne sürülen Abdullah B.'nin savunması alındı. B. savunmasında, Esra T. ile yeni tanıştığını belirterek, ifadesinde şunları söyledi:

''Suçlamadan dolayı 14 aydır tutukluyum. Olay günü, her gün piknik yaptığımız zamana denk geldi. İsmil Mahallesi'ne hiç gitmişliğim yok. Hüseyin K. ile alakam yok. Biz piknik yapıp evlerimize dağıldık. 14 aydır neden tutukluyum, onu bile bilmiyorum. Cinayetle alakam yok. Esra T. ile yeni tanıştık. Her hafta oturuyorduk.

Esra kız arkadaşlarıyla geliyordu. Esra sevgilim değil. Esra, diğer hayatımı bırakacağım dediği için ona yardımcı oldum. 1 ay takıldık. Ona yardımcı oldum. Ertuğrul Ç., bizim köylümüz. Misafirlerle onun çalıştığı yere gidiyorduk. Cinayetle alakamın olma ihtimali yok. 3 günlük tanıdığım kadın için neden böyle bir şey yapayım ya da eğlendiğim kadın için neden böyle yapayım.''

Olaya yardım ettiği öne sürülen Zekeriya O.'yu tanımadığını söyleyen B., ''Zekeriya O.'yu hiç tanımıyorum. Ben Esra'ya olay günü 'Bugün kurtuluyorsun' gibi bir şey söylemedim. Ben gözaltına alınana kadar cinayeti Hüseyin ile Esra işledi zannediyordum. Çünkü Hüseyin, Esra'ya Bosna Hersek Mahallesi'nde ev tutmuş. Dosyadaki telefon kayıtları bana ait'' dedi.

Abdullah B., savunmasında salonda bulunan, öldürülen B. çiftinin oğullarından doktor Osman B.'ye yönelik ise ''Osman Hocama bir şey sormak istiyorum. Rahmetlilerin katillerinin bulunmasını mı istiyor, yoksa kendine kurban mı arıyor? Olayı kapatmak mı istiyor?'' diye konuştu.

​'ESRA'YA AŞIK DEĞİLİM'

Öldürülen ​B. çiftinin ailesinin avukatı, B.'ye, ''Esra'ya madem aşık değildin, neden böyle yaptın?'' diye sordu. B. de ''Ben Esra'ya aşık değilim. Ben Esra'ya ulaşmak istesem, parasını verir ulaşırdım" dedi.

Avukatın ''Esra'nın öbür hayatından dediğin kastın ne? Esra ve ailesine para yardımı yaptın mı?' sorusu üzerine B., ''Esra, para karşılığı erkeklerle görüşen bir kadındı. Esra'ya son 1 yıldır değer vermeye başladığım için para yardımı yaptım'' cevabını verdi.

ÖNCE MİHR ANLAŞMAZLIĞI SANILDI

Olayın ardından başlatılan soruşturmada ilk etapta B. çiftinin oğlu Uğur ve gelini Betül B. arasında daha önce yaşanan mihr tartışması nedeniyle öldürülmüş olabileceği üzerinde duruldu. Uğur B., eşi Betül B. ile Betül B.'nin ailesi ve yakınlarından gözaltına alınanlar oldu. Daha sonra şüpheliler, serbest bırakıldı.

ADRES KARIŞTIRILIP KOMŞU AİLE YERİNE, B. ÇİFTİ ÖLDÜRÜLDÜ

Soruşturma kapsamında B. çiftinin, yanlışlıkla öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde de duruldu. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, çiftin komşularının evli olan oğulları Hüseyin K. ile Esra T.'nin, bir süre ilişki yaşadığını ve ayrıldığını belirledi. Esra T.'ın da ayrılma nedenleri olarak Hüseyin K.'nin anne ve babasını sorumlu tuttuğu tespit edildi. Esra T.'ın, Hüseyin K.'nin annesi M.K. ve babası M.K.'yi öldürtmeye karar verip, Abdullah B.'yi azmettirdiği belirlendi.

13 Temmuz 2021'de düzenlenen operasyonda Esra T., sevgilisi Abdullah B. ve bu çiftin aynı mahallede temasa geçtiği Zekeriya O. ile kuzeni Mustafa O.'nun da aralarında olduğu 25 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Abdullah B., Esra T., Zekeriya O. ve Mustafa O., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tutuklulardan Mustafa O., 17 Ağustos 2021'de cezaevinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yaşamını yitirdi. 'Kasten öldürmeye yardım etme' suçundan tutuklu olan Zekeriya O. tutukluluk süresine itiraz etti ve 4 Şubat'ta tahliye edildi.

ÖNCE AFGAN ÇOBAN SONRA GÜVENLİK GÖREVLİSİ TUTUKLANDI

Olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen Abdullah B.'nin, o dönem çiftliğinde çobanlık yapan ve daha sonra Konya'dan ayrılarak Ankara'ya giden Afgan uyruklu Abdulhamid U., 'kiralık katil' olduğu iddiasıyla tutuklandı. Soruşturma sürerken, U. 22 Ekim 2021'de adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Yine soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Çumra'da Selçuk Üniversitesi'ne ait tesiste güvenlik görevlisi olan Ertuğrul Ç., çıkarıldığı mahkemece 22 Nisan 2022'de tutuklandı.

Çifte cinayetle ilgili hazırlanan iddianame, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Tutuklu sanıklardan Esra T., Abdullah B., Ertuğrul Ç. ile tahliye olan Zekeriya O. hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçlarından 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 'nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından ayrıca 3'er yıla kadar yargılanmaları talep edildi. Ertuğrul Ç. hakkında ayrıca B. çiftinin kızları Büşra B.'i yaraladığı için de 'basit yaralama' suçundan 1,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

ÖLÜ NUMARASI YAPAN BÜŞRA, TEŞHİS ETTİ

Hazırlanan 128 sayfalık iddianamede, soruşturma kapsamında aralarında B. çiftinin aile üyeleriyle Abdullah B.'nin çiftliğinde çalışan Afgan çobanların da aralarında bulunduğu 97 kişi hakkında kovuşturmaya yer olmadığı yönünde karar verildi. B. çiftini öldürdüğü ileri sürülen Ertuğrul Ç.'yi, olay günü ölü numarası yapıp kurtulan Büşra B.'nin teşhis ettiği belirtildi. Büşra B. ifadesinde, "Boyu, kilosu, fiziki yapısı, kollarındaki kıl oranı, göz yapısı, göz rengi, göz kapakları ve göz altındaki torbalar itibarıyla evimize girerek, babama ateş eden ve arka odada göz göze geldikten sonra elindeki tüfeğin dipçiğiyle kafama vurarak beni yaralayan şahıstır. Bu şahsı kesin olarak teşhis ediyorum" dedi.

KARIŞTIRILAN ADRESLER UYDU FOTOĞRAFLARIYLA ANLATILDI

İddianamede, Esra T.'ın, evli olan Hüseyin K. ile yaşadığı ilişkinin sona ermesinden sorumlu tuttuğu Hüseyin K.'nin annesi M.K. ve babası M.K.'yi öldürtmeye karar verip, Abdullah B.'i azmettirdiği belirtildi. Hüseyin K.'nin anne ve babasının eviyle B. çiftinin evinin nasıl karıştırıldığı uydu fotoğraflarıyla detaylı olarak anlatıldı. Esra T.'nin, Zekeriya ve Mustafa O.'dan aldığı adres tarifini Abdullah B. ile paylaştığı belirtildi.

Esra T.'ın ifadesinde "Zekeriya O.'den Hüseyin K.'nin İsmil Mahallesi'nde ikamet ettiği babasının evinin adresini istedim. En son olay günü yapmış olduğum görüşmede, 'Köye girdikten sonra camiyi arkana alacaksın, solundaki ev Hüseyin K.'nin babasının evi' dedi. Ben de bu adresi Abdullah B. ile olay günü paylaştım" dedi. Yine iddianamede B. çiftiyle Hüseyin K.'nin annesi ve babasının fiziki benzerlikleri anlatıldı. Hüseyin K.'nin çalıştığı iş yerine ait hafif ticari araçla öldürülen Metin B.'ye ait aracın benzerliğine de iddianamede yer verildi.

JANDARMAYA GİDİP B. ÇİFTİ OLAYINI SORMUŞ

İddianamede; soruşturma kapsamında Esra T.'nin çevresindeki kişilerin ifadelerinin alınmasının ardından Abdullah B.'nin, daha önce bir olayla ilgili tanıştığı jandarmadaki görevliye, cinayete sevgilisinin karışıp karışmadığını sorduğu belirtildi. İddianamede; B.'nin ilk kez burada öldürülme olayını dillendirdiği ve kendisinin olayın dışında gibi göstermek istediği yönünde çabalara girdiğine yer verildi.

OLAY SAATİ ARKADAŞLARIYLA MANGAL YAPMIŞLAR

İddianamede, Esra T. ve Abdullah B.'nin, olay saatinde, başka yerde bulunduklarına yönelik şahitlik etmeleri için Cinayet şüphelisi olarak tutuklanan Ertuğrul Ç.'nin çalıştığı Apa Mahallesi'ndeki Selçuk Üniversitesi'ne ait sosyal tesiste arkadaşlarıyla 'mangal' organizasyonu yaptıklarının anlaşıldığı belirtildi. Mangal yapıldığı sırada Esra T., Abdullah B. ve Ertuğrul Ç.'nin bir ara gözden kaybolduğu anlatıldı.

DHA