Yaralı korucu şehit oldu !

Yaralı korucu şehit oldu !

PKK'lıların saldırısı sonucu yaralanan korucu Nurettin Dinç şehit oldu.

Mardin'in Derik ilçesinde görevden dönen asker ve  korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak  ettirilmesi sonucu yaralanan korucu Nurettin Dinç, tedavi gördüğü Diyarbakır'da  şehit oldu.

Alınan bilgiye göre, Kızıltepe-Derik karayolunun Tepedağ köyü  mevkisindeki terör saldırısında ağır yaralanan korucu Nurettin Dinç, Mardin  Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Diyarbakır  Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde müdahaleye rağmen kurtarılamadı.  Saldırıda yaralanan 1 korucu ve 4 askerin tedavileri ise sürüyor.

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı  Orhan Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, asker ve koruculara yönelik  saldırıyı nefretle kınadıklarını söyledi.

Saldırıda yaralanan bir korucu arkadaşlarının şehit düştüğünü bildiren  Kandemir, şunları kaydetti:

"Bu yapılan alçakça saldırılar bizi yıldırmayacaktır. Bilakis bu tür  insanlık dışı saldırıların bizi daha da güçlendirdiğini, birlik ve  beraberliğimizi daha da pekiştirdiğini altını çizerek söylüyorum. Biz  devletimizin ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin daim  olması için silahlandık. Davamızdan her ne olursa olsun vazgeçmeyeceğiz. Terörün  dini, ırkı, imanı yoktur. Bütün terör örgütlerini kınıyor ve lanetliyoruz."

Mardin'in Derik ilçesinde dün PKK'lı teröristlerin yola tuzakladıkları  el yapımı patlayıcıyı, asker ve korucuları taşıyan sivil aracın geçişi sırasında  infilak ettirmesi sonucu 4 asker şehit olmuş, 4 asker ve 2 korucu yaralanmıştı.