Yasak aşk cinayetinde karar çıktı

Yasak aşk cinayetinde karar çıktı
Güncelleme:

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, evinin arkasındaki ağılda av tüfeğiyle vurulan Mutlu A.'nın ölümüyle ilgili eşi Zeynep A. ve ilişkisi olduğu öne sürülen ablasının damadı Erdal E., ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, evinin arkasındaki ağılda av tüfeğiyle vurulan çiftçi Mutlu A.'nın (38) ölümüne ilişkin tutuklu yargılanan eşi Zeynep A. (35) ile ilişkisi olduğu öne sürülen ablasının damadı Erdal E.'ye (36) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Olay, 3 Nisan 2018 tarihinde, Acıpayam'ın kırsal Bencik Mahallesi, Yenice mevkiindeki meydana geldi. Çiftçi Mutlu A., evinin arkasındaki ağıldayken, karşıdaki otluk alandan av tüfeğiyle açılan ateş sonucu sağ omzu ve bacağına isabet eden saçmalarla vuruldu. Zeynep A., eşinin kanlar içinde kaldığını görüp, komşularından yardım istedi. Komşuların ihbarı üzerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, 1 çocuk babası Mutlu A.'nın yaşamını yitirdiğini belirledi. Mutlu A.'nın cenazesi, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu'nda yapılan otopsinin ardından bir gün sonra Bencik Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

KOYUN HASTA DEĞİLMİŞ
Soruşturma başlatan jandarma, ölen Mutlu A.'nın eşi Zeynep A.'nın ifadesine başvurdu. Zeynep A. ifadesinde, "Ağıldaki hasta bir koyunun kulağını kesmiştim. Olay günü eşimi kontrol etmesi için ağıla çağırdım. Bu sırada nereden geldiği belli olmayan bir silah sesi duyuldu. Eşim, bir anda kanlar içinde kalıp yere yığıldı" dedi. Zeynep A.'nın tedirgin davranışı üzerine şüphelenen jandarma, kulağı kesilen koyunu veterinere götürdü. Veteriner kontrolünde koyunun hiçbir hastalığının olmadığı belirlendi. Jandarma, çelişkili ifadesi nedeniyle Zeynep A.'yı tekrar gözaltına alıp, ifadesine başvurdu.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI
Jandarma, Zeynep A.'nın ifadesinden yola çıkarak cinayeti aydınlattı. Zeynep A.'nın, ablasının kızıyla evli olan Erdal E. (36) ile ilişkisinin olduğu, ikilinin rahat görüşebilmek için plan yapıp Mutlu A.'yı öldürdükleri belirlendi. Jandarma, Erdal E.'yi de gözaltına aldı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A. ve E. tutuklandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSE MAHKUM OLDULAR
İki sanık hakkında 'tasarlayarak öldürme' suçundan Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın son duruşmasına tutuklu sanıklar Zeynep A. ve Erdal E., öldürülen Mutlu A.'nın yakınları ve sanık avukatları katıldı. Son sözleri sorulan sanıklardan Erdal E., "İşlemediğim suç nedeniyle cezaevinde yatıyorum. Bana komplo kuruldu" dedi.

Diğer tutuklu sanık Zeynep A. de olayın azmettiricisi olduğu iddialarını reddederek, "Olayla benim bir ilgim yok. Suçsuzum" diyerek, beraatini istedi.

Verilen kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, A. ve E.'u ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

DHA

Etiketler cinayet Denizli