Yasak aşk sonrası amcasını öldürdü !

Yasak aşk sonrası amcasını öldürdü !

Antalya'da eşiyle aşk yaşadığı amcasını öldüren adam suçunu itiraf etti.

Antalya'da eşiyle aşk yaşadığı amcası Üzeyir Kaya'yı Boğaçayı'nda öldürüp cesedinin tanınmaması için benzin döküp yakmaya çalıştığı iddia edilen Yahya Kaya ile cinayeti azmettirdiği öne sürülen ölenin eşi Nezahat Kaya hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezaları istendi.

Antalya'da 3 Şubat 2013 günü Boğaçayı kenarında başına sert cisimle vurularak öldürülen kapıcı 39 yaşındaki Üzeyir Kaya'nın katilinin bulunması için çalışma yürüten polis, eşi 25 yaşındaki Nezahat Kaya ve yeğeni Yahya Kaya arasında ilişki olasılığını değerlendirdi. Operasyonu bu yönde yoğunlaştıran polis, 5.5 ay boyunca Kaya ailesinden çok sayıda kişiyi sorguladı. Nezahat Kaya ve Yahya Kaya'yı çapraz sorguya alan polis, teknik ve fiziki takip yöntemlerini de kullandı. Cinayet sonrasında Yahya Kaya ve Nezahat Kaya'nın birlikte olduğunu tespit eden görevliler, son sorguda Yahya Kaya'ya suçunu itiraf ettirdi.

'AŞKIM İÇİN YAPTIM'

Sorgusunda cinayeti soğukkanlılıkla anlatan Yahya Kaya, Nezahat Kaya ile uzun süredir ilişkisi olduğunu belirterek, "Amcam ile ot biçmeye gidecektik. Ben o gün yanıma balta ve bıçak aldım. Amacım artık bu işi bitirmekti. Olay günü amcamla dere kenarında ot biçerken baltayla kafasına vurdum" dedi. Amcasını öldürdükten sonra Nezahat Kaya'yı arayarak cinayet hakkında bilgi verdiği belirlenen Yahya Kaya'nın ardından, o da gözaltına alındı.

18 Temmuz 2013'te tutuklanan 2 sanık hakkında tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek yakın akrabayı öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Sanıklardan Yahya Kaya'nın tasarlayarak kasten öldürme, Nezahat Kaya'nın ise tasarlayarak eşini öldürmeyi azmettirmek suçundan ayrı ayrı cezalandırılmasını talep eden savcı, her iki sanığa da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cesası verilmesini istedi. Her iki sanık da tahliye talebinde bulundu.

Duruşmada müşteki sıfatıyla yer alan öldürülen Üzeyir Kaya'nın ağabeyi, sanık Yahya Kaya'nın ise babası olan Ferhat Kaya, oğlunun bu suçla ilgisi olmadığını söyledi. Ferhat Kaya, öldürülen kardeşinin eşi Nezahat Kaya'dan ise şikayetçi olduğunu söyledi. Duruşma ertelendi.

FOTOĞRAFLI

DHA