Yaşlı adamı diri diri yaktılar

Yaşlı adamı diri diri yaktılar

Sur’dan çıkan vatandaşlarla askerler arasında geçen diyaloglardan yaşlı bir vatandaşın teröristlerce yakıldığı anlaşıldı.

Operasyonların devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinden son iki günde tahliye edilenlerin sayısı 43’e yükseldi.

Güvenlik kaynakları teröristlerin Sur'da çocukları kalkan yaptıklarını, sivillerin tahliyesine engel olmaya çalıştıklarını bildirdi.

Genelkurmay Köprülü sivillerin tahliyesi sırasında çekilen görüntüleri de paylaştı. Teröristlerin kendilerini bırakmadığını ifade eden bir kadın, "Hep beraber olduğumuz için bizi bırakmıyorlardı. Nereye giderlerse bizi de sürüklüyorlardı. Bizi bodrumlara kapattılar" açıklamasında bulundu.

Sur'dan çıkan bir vatandaş da yaşlı bir kişinin teröristlerce yakıldığını öne sürdü. Tahliye edilenler arasında yer alan bir çocuk ise teröristlerin kendilerine "kafanıza sıkarız" dediğini anlattı. Evde bulunan yiyecek, giyecek ve ziynet eşyalarını teröristlere verdiklerini anlatan çocuk, bunları "Harun" isimli sözde Sur komutanı olan teröriste teslim ettiklerini belirtti. Asker ve vatandaşlar arasında geçen diyaloglar şöyle:

- Kadın: Zaten çocuklar bizde olduğu için bizi öyle tuttular fazla. Çocuklar olmasaydı bizi tutmazlardı. Zaten eşim bağırdı çağırdı, benim eşim de yaralıdır. En son arkadaşlarının sesi geldiği için zaten biz feryat ettik, "yardım edin" diye.
- Erkek: Gidemedik bir yere. Tek ayaklıydı, yanımızda birini aldılar götürdüler. En son dedi ölmüş, sonra bir baktım alev, ateş gibi alevli. Bir baktım abi cayır cayır.
- Asker: Nerede yaktılar?
- Erkek: Aynı o sokaklarda. 90 yaşındaydı, topaldı, her gün bağırıp çağırırdı... Dedi ölmüş bir de dediler ki, silah milah kullanmışlardı orada ölmüş. Halbuki adam orada ölmemişti.
- Asker: Köprü'de yaktılar diyorsun?
- Erkek: Cayır cayır binada yaktılar adamı.
- Asker: Binanın içinde mi yaktılar?
- Erkek: He öyle.
- Asker: Dede ölü değildi ama yaktılar, öyle mi? Peki ölü teröristleri ne yapıyorlar?
- Erkek: Ölü teröristler, hepsi o toprakta gömüyorlar. Eski harabelerde.