Yaşlı kadını dolandıran gence suçüstü

Güncelleme:

İstanbul'da 80 yaşındaki yaşlı kadını kendisine hedef seçen telefon dolandırıcısı yaşlı kadının bir poşet içinde 522 bin 700 TL’yi vereceği sırada suçüstü yapılarak gözaltına alındı.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerini harekete geçiren olay Şişli Merkez Mahallesi Nadide Sokak’ta yaşandı.

Sözcü gazetesinden Tugay Saday'ın haberine göre, elinde poşet olan yaşlı bir kadının endişeli tavırlarla telefonla konuştuğunu gören bir vatandaş, yaşlı kadının dolandırıcılacağından şüphelenerek polisi aradı. Şişli Araştırma Büro Amirliği ekipleri kısa sürede ihbarın geldiği sokağa gitti. Ekipler yaşlı kadını  uzaktan takibe aldığında saatler 22.00'ı gösteriyordu.

Bir süre sonra bir kişinin yaşlı kadının yanına gelerek elindeki poşeti aldığı esnada polis ekipleri harekete geçti. Şüpheli gözaltına alınırken, açılan poşette 522 bin 700 TL olduğu belirlendi. Gözaltına alınan 27 yaşındaki Şükrü Y. isimli şüpheli kelepçelenirken, yaşlı kadın da emniyete götürüldü.

Yaşlı kadın emniyette verdiği ifadesinde “Birkaç gün önce evimde oturuyorurken, telefonum çaldı.  Polis olduğunu söyleyen birisi hesabımdaki parayla terör örgütüne yardım edildiğini belirterek, operasyon düzenleyeceklerini söyledi. Operasyon için de paralarımı çekerek kendilerine vermem gerektiğini söyledi. Ben de bankadan parayı çektim. Daha sonra benimle cep telefonu üzerinden iletişim kuran kişiye parayı teslim edeceğim sırada siz geldiniz” dediği öğrenildi.

Yaşlı kadına paraları teslim edilirken, Şükrü Y. ise emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 

Sözcü