Yat faciasında İngiliz çift gözaltına alındı

Yat faciasında İngiliz çift gözaltına alındı
Güncelleme:

Muğla'da bir kişinin öldüğü, 3 yatın yandığı olayla ilgili gözaltına alınan İngiliz çift adliyeye sevk edildi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 3 yatın kül olduğu, bir kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin yaralandığı yangının ardından gözaltına alınan 2 İngiliz şüpheli adliyeye sevk edildi.

Billy C. (34) ile kız arkadaşı Rosie P.G. (24), emniyetteki işlemleri sonrası Marmaris Adliyesine sevk edildi.  Billy C'nin ifadesinde, "Çok alkollüydüm, boş gördüğüm yata dinlenmek için girdim. Kız arkadaşımla kavga edince yattan çıktım. Yatın nasıl yandığını hatırlamıyorum." dediği öğrenildi.

Rosie P.G'nin de alkollü olduğunu, olayla ilgili bir şey hatırlamadığını söylediği belirtildi.

Bu arada, MOBESE kayıtlarından, zanlıların ilk yangının çıktığı "Passion" adlı yata giriş ve çıkış yaptıkları, şüphelilerin çıkmasının ardından yatın alev aldığının saptandığı kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

Marmaris Yat Limanı'nda dün sabaha karşı bir yatta meydana gelen yangın, kısa sürede yakınındaki 2 yata daha sıçradı. Yangında yatta bulunan Ekrem Gökçe (63) hayatını kaybederken, yaralanan Türker Demir ise hastanede tedavi altına alındı.

Polis, kundaklama şüphesiyle olayla ilgili inceleme başlattı. MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, yangından hemen önce yattan çıkan bir kişiyi belirledi. Yapılan araştırmada yata giren kişinin İngiliz uyruklu Billy C. (34) olduğu tespit edildi.

Turunç'ta bir villada jandarma tarafından yakalanarak polise teslim edilen Billy C.'nin ifadesinde, Marmaris'e sevgilisi Glover Rosik P. (24) ile birlikte tatile geldiğini, Turunç'ta bir arkadaşının villasında kaldığını söylediği öğrenildi.

SEVGİLİSİ DE GÖZALTINA ALINDI

Gece geç saatlere kadar sevgilisi ile Barlar Sokağı'nda eğlenip alkol aldıktan sonra Turunç'a dönmek üzere yat limanına geldiğini belirten Billy C. çok sarhoş olduğunu ve dinlenmek için yata çıktığını, daha sonra olanları ise hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

Bunun üzerine şahsın sevgilisi de gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Billy C. ve sevgilisi Glover Rosik P. adliyeye sevk edildi. 

Etiketler yangın yat kundak