Yılmaz Özdil'den gündeme bomba gibi düşecek 3. havalimanı iddiası

Yılmaz Özdil'den gündeme bomba gibi düşecek 3. havalimanı iddiası
Güncelleme:

İstanbul'un yeni havalimanının inşaatındaki işçi eylemleri için Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil çarpıcı bir iddiayı gündeme taşıdı.

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, 3. havalimanında yaşanan kötü çalışma koşullarını protesto eden işçilerin, müteahhitler tarafından, çalışma şartları zorlaştırılarak, eyleme zorlandığını iddia etti.

Olayların planlı olduğunu öne süren Özdil, eylemin polis zoruyla işçilerden, birikmiş izin ve tazminat gibi sorunlardan kurtulmak amacıyla çıkartıldığını iddia etti.

Özdil yazısında bu iddiasına şu ifadelerle yer verdi:

"(Üçüncü havalimanı inşaatında neden dört senedir işçilerin gıkı çıkmıyordu da, açılışa bir ay kala bağırmaya başladılar deniyor… Çünkü artık işçilere ihtiyaç yok. Çalışma şartlarını zorlaştırırsın, eyleme zorlarsın, sonra da “bunlar terörist” deyip, işten atarsın. Böylece ne olmuş olur? Milletin orasına koyacağını ifade eden yandaş müteahhitler, işçileri polis zoruyla şak diye işten atar, hem birikmiş izin, tazminat gibi sorunlardan kurtulmuş olur, hem de açılıştan sonra yaşanacak aksaklıklar için işçileri sorumlu ilan etmiş olur.)"

Açılış için geri sayımın başladığı yeni havalimanında biber gazlı müdahaleAçılış için geri sayımın başladığı yeni havalimanında biber gazlı müdahale

3. Havalimanı şantiyesinde bir iş kazası daha3. Havalimanı şantiyesinde bir iş kazası daha

Vali Şahin'den 3. Havalimanı'ndaki olaylarla ilgili açıklamaVali Şahin'den 3. Havalimanı'ndaki olaylarla ilgili açıklama

CHP'liler yeni havalimanı inşaatına alınmadıCHP'liler yeni havalimanı inşaatına alınmadı

Yılmaz Özdil'in yazısının tamamı için tıklayın...