Yine aynı numara ! Polisiz deyip kredi çektirdiler

Yine aynı numara ! Polisiz deyip kredi çektirdiler

Bahçelievler'de kendilerini polis olarak tanıtan 3 kişi bir ev kadınına kredi çektirdiler.

İstanbul Bahçelievler'de kendilerini polis olarak tanıtıp, telefonla aradıkları bir kadına bankadan 66 bin lira kredi çektiren 3 kişi, yakayı ele verdi. Polis ekipleri mağdur kadını, dolandırıldığı yönünde ikna etmekte güçlük çekti.

Edinilen bilgilere göre, Bahçelievler'de bir banka şubesine gelen ev kadını Aysun Y. (48) kredi başvurusunda bulundu. 66 bin lira kredi çeken Aysun Y.'nin durumundan şüphelenen banka personeli polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri Aysun Y.'nin dolandırılmak üzere olduğunu anlayarak parayı göndermesini engelledi. Polis tarafından güçlükle ikna edilebilen kadının bir gün önce ise şüphelilere 5 bin lira parayı şüphelilere verdiği öğrenildi. Parayı çekmek için PTT'ye gelen şüpheliler güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelilerin eşkalini belirledi. Şüpheliler, bir başka banka şubesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler A.T. (36), Y.T. (31) ve A.D. (36) emniyetteki sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerin daha önce de Mersin ve Mardin illerinde benzer dolandırıcılık olayları gerçekleştirdiği tespit edildi.