Yine bir tarikat, yine taciz, yine tecavüz iddiası

Güncelleme:

Türkiye, İsmailağa tarikatına bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusunun kızını 6 yaşında imam nikahıyla evlendirdiğine yönelik cinsel istismar iddiasıyla çalkalanırken gazeteci Murat Ağırel, Kadiri tarikatının Nadiri kolunda, 5, 6 ve 17 yaşlarındaki 3 çocuğun taciz ve tecavüze uğradığını açıkladı.

Türkiye, İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Y.Z.G.’in, kızı H.K.G'yi altı yaşındayken tarikat üyesi K.İ.'yle dini nikâh yapması ve çocuğun yıllarca cinsel istismara maruz bırakılması iddiasını konuşurken bir istismar olayı daha ortaya çıktı.

Halk TV'de Şule Aydın'ın moderatörlüğünde Timur Soykan ve Murat Ağırel'in katılımıyla hazırlanan Kayda Geçsin programında şoke eden bir cinsel istismar iddiası daha gündeme geldi.

Gazeteci Murat Ağırel, Gaziantep Nurdağı'nda Kadiri tarikatının Nadiri kolu içinde meydana gelen bir istismar olayını anlattı.

HalkTV'nin haberine göre Ağırel, "Çok fazla göremezsin her yerde Diyanet'in yayınladığı kitapta da Kadiri tarikatı yoktur. Birçok yerde de çıkmaz. Çok büyüktür ama Nadiri tarikatının içindeki yapılanmalara baktığın zaman çok fazla bilinen bir tarikat değildir. Haberlere çok fazla çıkmaz. Nereden bilirler? Kurtlar Vadisi'ndeki Necati Şaşmaz'dan bilirler. Çünkü tarikatın liderini onun babası olarak görürler. Kolları vardır. O kollar içinde de kendi aralarında yerleri vardır. Nadiri kolu da bunlardan biri" dedi.

Ağırel, şunları aktardı:

"Gaziantep'te. Nurdağı ilçesinde bir mahallede, burası da aynı Adıyaman'daki Menzil gibi buraya konuşlanmış külliyeden var olan ve köyün neredeyse birbiriyle akraba olduğu bir yerde yaşanıyor. Köyün içindeki külliyenin içerisinde devamlı her gün otobüslerle insan taşınıyor ama yaşanan hiçbir şeyi kimse bilmiyor. Bu olaylar 2016 yılında yaşanıyor. Tarikatın tüm ayrıntılarını anlatacağım ama önce olayı anlatmak istiyorum.

Olay şu; yıl 2015, C.K.. C.K. dediğimiz zaman ise Nadiri tarikatının şeyhinin oğlu. İki oğlu var bir oğlu şu an tarikatın başında diğeri kendisi C.K.. Bu kişi eşinin akrabasının evine gidiyor. 'Namaz kılacağım bana seccade getirin' diyor. Evin genç kızı 17 yaşında hemen seccade getiriyor ve seccadeyi getirir getirmez hemen kıza sarılıyor ve kızın bağırmasıyla taciz etmeye başlıyor. Kızın tepki göstermesiyle bırakıyor. Ailesi bunu öğrendiği zaman ise tarikata zarar gelmesin, hısım bağımız var diye şikayetçi olmuyorlar.

5 YAŞINDAKİ KIZA İSTİSMAR

Bu kişi sonrasında tekrar bir akrabasının evine tuvalet ihtiyacını karşılamak için gidiyor -iddianamede yazanı söylüyorum- bahçede o sırada kuzenleriyle oynayan beş yaşındaki bir kız çocuğunu görüyor kolundan tutup tuvalete götürüyor ve taciz ediyor.

6 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA İSTİSMAR

Bu olayın üstü kapatılmaya çalışılıyor aslında. Sonrasında bir olay daha oluyor 2016 yılında. Az önce bahsettiğimiz kişinin oğlu -C.K.'ın oğlu- 19 yaşında yine kendi akrabaları öz amcasının kızı 6 yaşında. Evindeyken hadi balıklara ekmek vermeye gidelim diyor evin arka tarafında ekmeklik diye bahsedilen yere gidiyorlar küçük çocuğa tecavüz ediyor kız ses çıkaramıyor.

Üzerinden 20-25 gün geçtikten sonra tekrar başka bir kuzeniyle birlikte hadi sizi motorla gezdireceğim diyor ormanlık alana götürüyor diğer kuzenine sen burada bizi bekle diyor kızı alıyor ve tekrar tecavüz ediyor bu defalarca oluyor.

Kız kimseye anlatamıyor. Okula gittiği zaman okulun psikoloğuna yaşadıklarını anlatıyor. Psikolog suç duyurusunda bulunuyor. Aile de şikayetçi oluyor, savcı hiç zaman kaybetmeden soruşturmayı tamamlıyor, şahitleri dinleyip tutukluyor. Olaya ilişkin 2021 sonu 2022'nin başında karar çıktığını belirten Ağırel, hiçbir şekilde haberleştirilmediğini belirtti. Köydeki kişilerin dahi olayı bilmediğini ifade eden Ağırel, jandarmanın da haberinin olmadığını söylediğini aktardı."

SUÇLUYA İYİ HAL İNDİRİMİ

Murat Ağırel sözlerini şöyle sürdürdü:

"Savcı iddianameyi hazırlıyor, gözlerinin yaşlarına bakmıyor. Orada da eleştirim var. C.K.'ın iddianamesine baktım ben davasına da baktım. İlk başta cezayı 8 yıl olarak veriyor. Sonra çocuk olduğu için artırıyor. Hürriyetten yoksun olduğu için artırıyor cezayı. Sonra iyi halden indirim yapıyor. En sonunda ise 16 yıl ceza veriyor, ağır ceza. Diğerinde de 16 yıl ceza veriyor ve şu an hala cezaevindeler."