Yine Suriyeli gerginliği ! Mahalleli sokağa döküldü

Yine Suriyeli gerginliği ! Mahalleli sokağa döküldü
Güncelleme:

Uşak Eşme'de, Suriyeli oldukları ileri sürülen bir grubun ilçe halkından 2 kişiyi bıçakladığı iddiası ilçede gerginlik yaşanmasına neden oldu.

Uşak'ın Eşme ilçesinde önceki gece saat 22.00 sıralarında Suriye uyruklu olduğu ileri sürülen 10 kişilik bir grup ile ilçede yaşayan Özgür E. ve Evren K. arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyünce gruptan bazıları, Özgür E. ve Evren K.'yı bıçaklayarak olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine yaralanan Özgür E. ve Evren K., olay yerine sevk edilen ambulansla Uşak Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İLÇEDE GERGİN GECE

Olayın duyulmasının ardından Eşme'nin merkezinde toplanan 100 kişilik bir grup, Suriyelilerin kaldığı evlere "Eşme'de Suriyeli İstemiyoruz" sloganları atarak yürümek istedi. Bunun üzerine polis ekipleri, Suriyelerin oturduğu evlere sevk edildi. Bölgede geniş güvenlik önlemleri arttırıldı. Polis öfkeli grubu evlerin olduğu bölgeden güçlükle uzaklaştırdı.

VALİ KOCABIYIK, İLÇEYE GELDİ

Gerginliğin sürdüğü ilçede polis yetersiz kalınca, il merkezinden Çevik Kuvvet, takviye polis ekipleri ve jandarma birlikleri destek olarak gönderildi. İlçe meydanında toplanan kalabalık, daha öncede benzer olayların yaşandığını belirtip Suriyelileri ilçede istemediklerini söyledi. Olayın haber verilmesine üzerine ilçeye gelen Uşak Valisi Funda Kocabıyık, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder ve İl Jandarma Komutanı Albay Yalçın Baysal, öfkeli Kalabalığı ikna ederek dağılmalarını istedi. 

KALABALIK YİNE SURİYELİLERİN OTURDUĞU MAHALLEYE YÜRÜDÜ

Uşak'ın Eşme ilçesinde, dün Özgür E. ve Evren K.'nin Suriyeli grup tarafından çıkan tartışmanın ardından bıçakla yaralanması ile yaşanan gerginlik dün akşam dasürdü. Saat 19.30 sıralarında bir araya gelen yaklaşık 300 kişi, ilçeden başka yere gönderilmelerini istedikleri Suriyeliler'in yaşadığı Şehit Ali Bey Mahallesi'ne yürümek istedi. Mahalle ve çevresinde önlem alan polis ve jandarma, kalabalığı engelledi. Ancak güvenlik güçlerinin barikatını aşan bazı kişiler Suriyelilerin oturduğu evlere taş attı. Gerginliğin artması üzerine ilçeye gelen Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

KALABALIK DAĞILDI, ÖNLEMLER SÜRDÜRÜLÜYOR

Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, galeyana gelen vatandaşları megafonla sakinleştirmeye çalıştı. Mahalledeki kapalı pazar yerinde toplanan vatandaşlara seslenen İl Emniyet Müdürü Ergüder, olaylara karışan 6 Suriye uyruklu kişinin gözaltına alındığını, oturma izni olmayan 53 Suriyelinin ilçeden tahliye edildiğini söyledi. Yaklaşık 2 saat süren olayların ardından kalabalık, Emniyet Müdürü Ergüder'ün ikna çabalarının ardından dağıldı. Ekiplerin ilçede olası olaylara karşı güvenlik önlemleri sürüyor.

VALİ KOCABIYIK İLÇEYE GELDİ

Olayların büyümesinin ardından ilçeye gelen Vali Funda Kocabıyık, İlçe Kaymakamlığı'nda İl Emniyet Müdürü Ergüder ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yalçın Baysal’dan bilgi aldı.

 
 

DHA