Yüksekova’da Operasyon Devam Ediyor

Yüksekova’da Operasyon Devam Ediyor

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde, el yapımı patlayıcıların imha edilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon...

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde, el yapımı patlayıcıların imha edilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon sürüyor.

Yüksekova'da, 13 Mart'ta başlayan sokağa çıkma yasağının ardından el yapımı patlayıcıların imha edilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılması için sürdürülen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle operasyonu devam ediyor. Özellikle Yeşildere, Esentepe, Cumhuriyet, Orman ve Mezarlık mahallesinde birçok noktada duman yükseliyor. Top atışlarının gün boyu devam ettiği ilçede zaman zaman silah sesleri yankılanıyor. İlçede yoğun zırhlı araç ve ambulans hareketliliği de dikkat çekiyor.

Yüksekova Belediye Başkanvekili Adile Kozay, ilçenin Kışla, Mezarlık, Orman, Cumhuriyet, Güngör, Yeşildere, Dize, İpek, Esentepe ve Esenyurt mahallelerinde şebeke hatları patladığı için su verilemediğini söyledi. Patlayan şebeke borularının çatışmalar nedeniyle onarılamadığını belirten Kozay, ilçede bulunan ve su sıkıntısı yaşayan vatandaşlara itfaiye aracılığıyla su temin edilebildiğini aktardı. Kozay, ilçede bir evde ya da iş yerinde yangın çıktığı zaman itfaiyenin olay yerine polis eşliğinde gittiğini de kaydetti. Kozay, ilçede bulunan ve ihtiyaç sahibi kişilere yardım etmek için hazır bekleyen bir ekibin olduğunu ve yasağın kaldırılması durumunda da bu ekibin çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

Van Gölü Elektrik Dağıtım ve Anonim Şirketi (VEDAŞ) yetkililerinden alınan bilgiye göre; Kışla, Mezarlık, Orman, Cumhuriyet, Güngör, Yeşildere, Dize, İpek, Esentepe ve Esenyurt mahallesinin bir bölümüne elektrik verilemiyor. Enerji nakit hatlarının patlamalardan dolayı koptuğu ve bu yüzden elektrik verilemediğini belirten yetkililer, söz konusu arızalara müdahale edemediklerini kaydetti.

Köylerde yaşanan elektrik arızalarına müdahale ettiklerini ifade eden VEDAŞ yetkilileri, bunun da polis zırhlı araçları eşliğinde yapıldığını belirtti.