Yurttan kaçan genç kız ölü bulundu

Yurttan kaçan genç kız ölü bulundu

İstanbul'da yurttan kaçan 16 yaşındaki Esma, erkek arkadaşıyla kaldığı evde ölü bulundu.

İstanbul'da, ağabeyinden şiddet gördüğü için yurda yerleştirilen 16 yaşındaki Esma S., 10 gün önce kayboldu. Genç kızın erkek arkadaşıyla kaldığı evde cesedi bulundu

Sözcü gazetesinden Habip Atam'ın haberine göre, ağabeyinden şiddet gören Esma S., geçtiğimiz yıl Bahçelievler’deki, kız yetiştirme yurduna yerleştirildi. Genç kız; 3 Mayıs günü, yurttan çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi. Yetkilierin kayıp başvurusu üzerine, İstanbul Emniyeti'ne bağlı Çocuk Şube Müdürlüğü harekete geçti. Ekipler, genç kızı bulmak için çalışma başlattı. Araştırmalar sürerken Bahçelievler, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki bir adresten gelen ihbar, genç kızın hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Olayla ilgili İstanbul Emniyeti’ne bağlı Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. Asayiş Büro Amirliği Esma S.’nin yurttan kaçtıktan sonra, cesedi bulunan evde kaldığını belirledi. Evin, genç kızın 18 yaşındaki erkek arkadaşı Ahmet K.’ye ait olduğu tespit edildi. Pendik’te yer alan bir erkek kuaföründe çalıştığı ve geçmişte kasten yaralamadan bulunduğu anlaşılan Ahmet K., “Taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçlamasıyla gözaltına alındı. İstanbul Polisi, Esma S.’nin cesedini gördüklerinde adresten uzaklaşan diğer kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

‘UYUŞTURUCU KULLANDI’

Kız arkadaşının, gece uyuşturucu kullandığını daha sonra uyuduğunu söyleyen Ahmet K. İfadesinde” Arkadaşlarla eğleniyorduk, saat 01.00 gibi uyuduk, sabah kalktığımda Esma hareketsizdi. Uyandıramadım, bunun üzerine ambulansı çağırdım, öldüğünü söylediler” dedi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Cesedi Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan genç kızın ölümü ile ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi. Esma S.’nin kesin ölüm nedeninin ise yapılacak incelemelerin ardından netlik kazanacağı dile getirildi.

Etiketler istanbul cinayet yurt