Zihinsel engelli gence 2 yıl boyunca tecavüz !

Zihinsel engelli gence 2 yıl boyunca tecavüz !

Aydın'da zihinsel engelli gence cinsel istismardan 3 tutuklama...

Aydın'ın Germencik ilçesinde özürlü gence iki yıl boyunca tecavüz ettiği ileri sürülen 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Germencik merkez Park Mahallesi'nde engelli annesiyle birlikte yaşayan 20 yaşındaki konuşma ve zihinsel engelli Ç.Ö., yaklaşık 1 aydır kendisine sahip çıkan Germencik Birlik şoförlerine yardım etmek için durağa gelip gitmeye başladı. Birlikte çalışan minibüs şoförü S.A., özürlü gencin duraktaki bir kişiye H.T. isimli şahsın kendisine tecavüz ettiğini söylediğine kulak misafiri oldu. Durumu Ç.Ö'nün annesine bildiren minibüs şoförü, genci de alarak Germencik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek ihbarda bulundu.

Cumhuriyet Savcısının başlattığı soruşturma kapsamında güçlükle yaşadıklarını anlatan Ç.Ö'nün işaretle göstermesi üzerine şüpheli H.T. gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan H.T. cezaevine konuldu. Soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine biri İzmir'de diğerleri de Aydın'da olmak üzere S.Ç., T.E., E.Ç. ve A.Ö. isimli dört şüpheli daha gözaltına alındı. Askerde olan K.A'nın ise ifadesinin alınması için işlem başlatıldı.

ADÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Ç.Ö'nün vücudunda tecavüz emarelerine rastlanıldığı öğrenildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından Germencik adliyesine sevk edilen S.Ç. ve A.Ö. tutuklanarak cezaevine gönderildi. T.E. ve E.Ç. ise delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

ÖZÜRLÜ GENCE PSİKOLOJİK DESTEK VERECEK

Germencik Adliyesi'nde kendisine tecavüz ettiği ileri sürülen şüphelileri teşhis eden ve bu sırada oldukça korktuğu gözlenen özürlü genç, devlet korumasına alınarak rehabilitasyon merkezine yerleştirildi. Duruşmalara psikolog eşliğinde katılacak olan Ç.Ö'ye aynı zamanda psikolojik destek verileceği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan ve gözaltına olan şüphelilerin, ilçe merkezindeki bir parkın tuvaletinde özürlü gence 2 yıl boyunca farklı zamanlarda tecavüz ettikleri iddia edildi. Soruşturma kapsamında başka göz altıların da olabileceği bildirildi.