30 metrelik obruğa tilki düştü

30 metrelik obruğa tilki düştü
Güncelleme:

Konya'nın Karapınar ilçesinde 30 metre derinliğindeki obruğa tilki düştü.

Konya'nın Karapınar ilçesinde geçen ay oluşan 20 metre çapında, 30 metre derinliğindeki obruğa tilki düştü. Tilkinin aç kalmaması için belediye tarafından obruğa tavuk eti atıldı. Tilkinin, gerekli ekipmanlar hazırlandıktan sonra kurtarılacağı belirtildi.

Yer altı sularının çekilip, toprağın göçmesiyle meydana gelen ve yaklaşık 320 civarında irili- ufaklı obruğun bulunduğu Karapınar'da geçen ay yeni bir obruk oluşmuştu. İlçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Gaziosmanpaşa Mahallesi Sırnık mevkisinde, ortasından patika yol geçen iki mısır tarlasında oluşan 20 metre çapında, 30 metre derinliğindeki obruğu dün görmeye gidenler, obruğun içindeki tilkiyi fark etti. Vatandaşlar yardım için belediye ve AFAD ekiplerine haber verdi.



30 metrelik obruğa tilki düştü - Resim : 1

Bölgeye gelen belediye ve AFAD ekipleri, ekipman yetersizliğinden dolayı obruğun içindeki tilkiyi kurtaramadı. Konya'dan istenen ekipmanla kurtulması planlanan tilkiye aç kalmaması için tavuk eti atıldı.

30 metrelik obruğa tilki düştü - Resim : 2

TİLKİNİN ÇIKMASI İÇİN OBRUĞA İP SALINDI
Konya'da geçen ay oluşan 20 metre çapında, 30 metre derinliğindeki obruğa düşen yavru tilkinin çıkartmak için belediye ekipleri obruğa içinde yiyecek olan kapan bıraktı. Su dolu obruğun kenarındaki toprak yığının üzerinde mahsur kalan tilkinin kapana gelmemesi üzerine ekipler bugün de tırmanıp çıkması ip saldı. Eğer tilkinin iple tırnamıp çıkmaması durumunda, merdiven uzatılacağı öğrenildi. Tilkinin merdiven aracılığıyla yukarı çıkmaması durumunda da AFAD ekiplerinin müdahele edeceği belirtildi.

DHA

Etiketler tilki obruk