30 Yıllık Sanatçıdan Duvar Yazılı Tepki

30 Yıllık Sanatçıdan Duvar Yazılı Tepki

Eskişehir'de yaklaşık 30 yıldır sanatla uğraşan Süleyman Genç isimli ressam, uzun süredir sanat yaptığı alanın başka bir yere taşınmak istenmesine...

Eskişehir'de yaklaşık 30 yıldır sanatla uğraşan Süleyman Genç isimli ressam, uzun süredir sanat yaptığı alanın başka bir yere taşınmak istenmesine tepki gösterdi.

İstiklal Mahallesi İki Eylül Caddesi mevkiin yıllardır yerli ve yabancı turistlerin resimlerini çizerek sanatla uğraşan ressam Süleyman Genç, bir neden belirtilmeden belediye yetkililerince çalışma alanının kaldırılmasını duvar yazılarıyla protesto etti. Ömrünü sanata adadığını ve 20 yıldır başka şehirlerde de ressamlık yaptığını ifade eden Genç, 10 yıldır Eskişehir'de sanatla uğraştığını bildirdi. Kentte bir "Ressamlar Sokağı" istediği için yerinin kaldırıldığını iddia eden Genç, "Haller Gençlik Merkezi'nde ilk defa 10 sene kadar önce orada resim çalışması yapıyordum. Beni oradan haksız yere çıkardılar. Onun yerine Yılmaz Büyükerşen, danışmanının bacanağını koydu. Ben de ondan sonra Eskişehir'de "Ressamlar Sokağı'nı istedim. Kavga burada başladı. 10 senedir sürüyor. AK Partili bir belediye başkanı tarafından bana burası verildi. 10 senedir de burada çalışıyordum. Sonradan buradan da çıkmam istendi. Ne sebep olabilir ki bilmiyorum. Dilekçeyle falan müracaat etsem de cevabını çok uzun süre sonra alabildim. Bu insanlarla, Eskişehir halkıyla, sanatla, sanatçıyla dalga geçmektir" dedi.

"ESKİŞEHİR, YILMAZ BÜYÜKERŞEN'İN KAPRİSLERİ UĞRUNA SANATTA GERİLİYOR"

Kendisine sanatını icra edemeyeceği başka alanların gösterildiğini savunan Süleyman Genç, "Buradan çıkarılarak başka hiç olmayacak bir yer gösterdiler. Bana gösterdikleri yerde kavga gürültüden iş yapamazsın. Yani burada yer göstermek meselesi değil. Odunpazarı Bölgesi'nde yer gösterdiler ama orada da benim işim olmaz. Katiyen iş yapamam. Burada maksat "Sen Yılmaz Büyükerşen ile sanat konusunda inatlaşırsan, Ressamlar Sokağı'nı istersen cezası budur. Buradan sepetlenmektir" demektir. Ben yetkililerden burada tekrar bana yer verilmesini istiyorum. Eskişehir, sanatta geriliyor, ilerlemiyor. Yılmaz Büyükerşen kaprisleri uğruna yeniliyor. Bu sorunun en kısa süre içerisinde çözülmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.