35 ilde KPSS, ALES ve YDS operasyonu! Çok sayıda gözaltı var

35 ilde KPSS, ALES ve YDS operasyonu! Çok sayıda gözaltı var
Güncelleme:

2011 ve 2013 yılları arasında KPSS, ALES ve YDS sınav sorularının usulsüzce alındığına yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan soruşturma açıldı.

2011-2013 yılları arasında kamu sınav ( KPSS, ALES, YDS VE ÜDS) sorularının  usulsüz bir şekilde alıdığı tespit edilen şahısların FETÖ/PDY terör örgütüne üye olma suçundan soruşturma başlatıldı.

Ankara merkezli 32 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyonda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca, 2011-2013 yılları arasında gerçekleştirilen KPDS, ALES, YDS ve ÜDS sorularının, FETÖ/PDY mensuplarınca sınav öncesi örgüt üyelerine dağıtılması ve kamu kurum-kuruluşlarının zararına dolandırıcılık yapılmasına ilişkin soruşturma yürütüldü.

Sınavlar ile ilgili düzenlenen olağan dışılık analiz raporlarındaki kriterleri taşıyan, örgüt evlerinde kaldığı belirlenen, ayrıca sınav sorularını alıp dağıttığı, örgütün mahrem imamları ile irtibata geçtiğine yönelik haklarında delil ve beyanlar bulunan 35 şüpheli, tespit edildi.

Çeşitli üniversitelerde akademisyen olarak çalışma kaydı da bulunan şüpheliler için gözaltı kararı verildi.

Şüphelileri yakalamak için Ankara merkezli 32 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.