4 adımda tasarruf edin

4 adımda tasarruf edin

Bu finansal tavsiyeleri siz de hayatınıza uygulayın ve farkı yaşayın.

LEYDİTÜRK.COM / ÖZEL

Paranızı daha akıllıca harcamak için aslında yapmanız gerekenler fazla enerji gerektirmiyor. Bunlardan birkaçını başlık altına topladık. Tasarruf edip geleceğinize yatırım yapmak istiyorsanız göz atmanızda yarar olabilir.

1. Açık hesap, ufak da olsa borç yaptığınız bir işletme(bar, restoran, cafe, kasap, manav) kesinlikle olmasın. Bu imkansız diyorsanız, 1 ay içinde yaptığınız harcamaları kontrol ederek işe başlayın. Mesela genel toplamı 400 bulan faturaları bir sonraki ay 340 TL noktasına indirmeye çalışın.

2. Ne kazanırsanız %10’unu muhakkak bir kumbaraya atın. Dünyanın en zengin Yahudi baronu da aynı yolla işini kurmuştur. 100 Lira da kazansanızi, 100.000 TL de kazansanız %10’unu kenara ayırın.

3. Hesaplamalar ve toplamalar için Excel ve Word programlarını tercih edin ve zamandan-enerjiden kazanın.

4. İhtiyaç ve isteklerinizi birbirinden iyi ayırt edin. Önceliklerinizi kedinize hatırlatın. Bu sayede gereksiz harcamaların biraz da olsa önüne geçersiniz. Örn: Araba alacağım, tatile gideceğim, yeni bir eve taşınacağım vb.

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu haberin tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi bu haber kullanılamaz. Kullanım ihlallerinde Haber3 Yayın Grubu yasal haklarını saklı tutar.