4 aylık Ahmet'in kaçırılmasında gelişme

4 aylık Ahmet'in kaçırılmasında gelişme

4 aylık Ahmet bebeğin kaçırılıp havalandırma boşluğuna atılmasıyla ilgili açılan davada sanıklar hakim karşısına geçti.

4 aylık Ahmet bebeğin kaçırılıp havalandırma boşluğuna atılması olayına ilişkin 4 sanık "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi suçlardan hakim karşısına çıktı.

"ERKEK ÇOCUĞUM OLMADIĞI İÇİN..."

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuklu sanıklar Mehmet(37), Meryem(43), Nazan(24) ve Hülya Vaykı(27) ile taraf avukatları katıldı. Kimlik tespitlerinin ardından savunma yapan Meryem Vaykı olay günü Bağcılar'da bir mağazanın önünde bebek arabasında bir çocuk gördüğünü belirterek, "Erkek çocuğum olmadığı için çocuğu alırsam kocam Mehmet Vaykı ile barışırım diye düşündüm. Bebek arabasından çocuğu aldım. Bu sırada Mehmet geldi, arabaya bindik. Sattığımız çamaşırların arasına koydum. Bu nedenle Mehmet çocuğu görmedi. Pendik'e eve gelene kadar çocuk hiç ağlamadı. Kızım Nazan çocuğu aldığımı gördü. Mehmet bizi eve bıraktı. Çocuk 2-3 gün bizde kaldı. Yakalandığımız gün de pişman oldum. Çocuğu ailesine teslim edecektim. Çocuğa yiyecek almak için dışarı çıktım, eve geldiğimde kimse yoktu. Komşular polislerin geldiğini söylediler. Ben de karakola gidip teslim oldum. Çocuğun apartman boşluğunda nasıl bulunduğu konusunda haberim yok" dedi.

"KAÇIRILMASINDAN HABERİM YOKTUR"

Sanıklardan Mehmet Vaykı ise olay günü arabasında bebek olduğunu fark etmediğini söyleyerek, "Polisler doğrudan "Meryem çocuk kaçırmış" deyip nerede kaldığını sordular. Polislerle birlikte kaldıkları 3. kattaki daireye çıktım, kapıyı çaldık açmadılar. Beni polisler aşağı indirdi. Sonra polisler kapıyı kırmışlar. Çocuğun kaçırılmasından, evde saklanmasından haberim yoktur" ifadelerini kullandı.

"ÇOCUĞU HAVALANDIRMA BOŞLUĞUNDA OLAN SEPETE KOYDUM"

Sanık Nazan Vaykı mağazanın önünde bebek arabasında çocuğu gördüklerini ifade ederek, "Çocuğu arabadan ben aldım. Polisler gelince korktum, çocuğu saklamak istedim. Aklıma havalandırma boşluğuna sarkıttığımız sepet geldi. Aceleyle çocuğu havalandırma boşluğunda olan sepete koyduğumu zannettim, sepeti de görmedim. Sonra öğrendiğim kadarıyla annem oradan sepeti daha önce kaldırmış. Bu nedenle çocuk havalandırma boşluğundan aşağıya düşmüş. Onun farkında bile değilim. Olanlardan çok pişmanım" dedi.

"KOMŞUNUN ÇOCUĞU SANDIM"

Sanık Hülya Vaykı da, çocuğu eve kimin getirdiğini bilmediğini öne sürerek, "Çocuğu komşunun çocuğu zannettim. Polisler geldi kapıyı kırdılar, korktum. Benim hiç bir şeyden haberim yoktur" şeklinde konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, 4 aylık bebek Ahmet Davulcu'nun tedavi gördüğü hastaneden tedavi evraklarının istenmesine, sanık Hülya Vaykı'nın ise duruşmada görünen halini dikkate alarak Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gözlem ve müşahede altına alınarak akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi amacıyla rapor aldırılmasına karar verdi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Bağcılar'da arife günü alışveriş yapan ailesinin mağaza önüne bıraktığı bebek arabasından 4 aylık Ahmet Davulcu'nun kaçırılmasına ilişkin olayda 4 şüpheli "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmıştı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanıkların "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "kasten öldürmeye teşebbüse yardım", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya yardım" ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından 5,5 yıldan 25 yıla kadar değişen oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi.

DHA