441 Hükümlü Ve Tutuklu Sertifikalarını Aldı

441 Hükümlü Ve Tutuklu Sertifikalarını Aldı

Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan 6 adet mesleki eğitim atölyesi ile 2 adet derslikte okuma yazma, mesleki eğitim ve sosyal kültürel...

Kırklareli E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan 6 adet mesleki eğitim atölyesi ile 2 adet derslikte okuma yazma, mesleki eğitim ve sosyal kültürel alanlarda kurs alan 441 hükümlü ve tutuklu sertifikalarını törenle aldı.

Trakya Kalkınma Ajansı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen kurların sertifika törenine Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakan Türkön, Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Gider, İl Sağlık Müdürü Ali Fatih Selvi, İşkur İl Müdürü Hasan Aksoy, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hakan Keçeci, Trakya Kalkınma Ajansı temsilcileri, cezaevi personeli ve hükümlüler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın devamında, 1950'li yıllarda Amerika'da bir hastanede geçen Çanakkale Savaşı konulu oyun hükümlüler tarafından sergilendi.

Müzik dinletisinin ardından konuşan Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz "Az önce şiir okuyan arkadaşımızın şiirin sonunda söylediği mısraları tekrarlamak istiyorum. "Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız. Ve vatansız bırakma Allah'ım'. "Allah bu topraklar üzerinde, bu memleket üzerinde, bu ülke üzerinde inşallah bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyoruz. Bizim ecdadımız, bu milletin torunları, bu milletin evlatları Çanakkale Savaşı'nda 250 bin şehit verdi. 35 kilometreyi hiç kimseye teslim etmedi. Bizim ecdadımız Sarıkamış'ta , o tepelerde 90 bin şehit verdi. O tepeleri Ruslara bırakmadı. Allah yaratırken kullarına sormadı ki "Seni Türk yaratacağım, seni Kürt yaratacağım" diye. Hepimiz doğduk ve böyle bir şansımız yok. O nedenle bizler istiyoruz ki sizlerin aranızdaki muhabbet, sevgi, saygı hep olsun. Bu aradaki sevgi, saygı ve hoşgörüyü yakaladığımız anda, ki zaten bu programlar bunların birer göstergesi, inşallah hep birlikte daha güzel yarınları göreceğiz. Yaşadığımız mutsuzluklar bizim azmimizi kırmayacak, güneydoğuda, doğuda verdiğimiz şehitler, bizim inancımızı kırmayacak" dedi.

"ONLARIN BAŞARISI SİZLERE OLDUĞU GİBİ BİZLERE DE GÜVEN VERİYOR"

Düzenlenen program hakkında konuşan Cumhuriyet Başsavcı Yavuz, "Bu programımızı biz yaklaşık 1, buçuk ay önce yapacaktık, fakat şehitlerimiz nedeniyle sürekli ertelemek zorunda kaldık. Öyle bir ortamda eğlence, ödül töreni yapılsın istemedik, bugüne kaldı. Çocuklarını burada ziyaret etmeye gelen annelerimiz var. Onlara da "hoş geldiniz" diyoruz. Onlar açısından da farklı bir durum oluşacak. Ama rahat olun annem, bu yiğitler bizlere emanet. Onların başarısı sizlere de olduğu gibi bizlere de güven veriyor" şeklinde konuştu.

Ödül ve belgelerin tesliminin ardından program sona erdi.