492 IŞİD militanı öldürüldü

492 IŞİD militanı öldürüldü

Türkiye'den yapılan 67 hava harekatında 492 DAEŞ üyesi öldürüldü...

Terör örgütü DEAŞ'in saldırılarına yönelik çeşitli ateş destek vasıtaları ile 5 bin 330 atım yapıldığı bildirildi. Bu atışlarda 370 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Örgüte yönelik yapılan 167 hava harekatında ise 492 DEAŞ mensubu terörist öldürüldü.

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 09 Ocak 2016'dan bugüne kadar Suriye tarafındaki DEAŞ mevzilerinden Türkiye'ye yapılan saldırılara yönelik olarak Türkiye uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde misliyle mukabelede bulundu.

Şu ana kadar bu saldırılara yönelik olarak Türkiye tarafından çeşitli ateş destek vasıtalarıyla 5 bin 330 atım yapıldı ve bu açılan ateşler sonucunda DEAŞ'e ait çok sayıda silah mevzi, barınak ve karargah olarak kullandıkları binalar imha edildi. Sadece yapılan atışlarla tespit edilebilen etkisiz hale getirilen DEAŞ terör örgütü mensubu sayısı 370 olarak belirlendi.

Yine 09 Ocak 2016'dan bugüne kadar 167 hava harekatı düzenlendi. Bu hava taarruzları sonucu 492 DEAŞ mensubu terörist öldürüldü. En son bu sabaha karşı 01.00'de Koalisyon güçlerine ait uçaklarca yapılan hava taarruzlarında çok sayıda DEAŞ mensubunun etkisiz hale getirildiği ve silah mevzilerinin imha edildiği kaydedildi.