5 ilde dolar operasyonu !

5 ilde dolar operasyonu !

Malatya merkezli 5 ilde 238 adet 1 dolar yakalandı.

Malatya merkezli 5 ilde, üç gün önce Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen ve 23 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, 238 adet 1 dolar ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik çalışmalar sonucu Malatya'da 32, Mardin, Erzurum, Tunceli ve Bingöl'de ise 4 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

Adreslerde yapılan aramalarda Fetullah Gülen'e ait kitap, CD ile çekmecelere saklanmış 238 adet 1 dolar, 11 tabanca, 18 şarjör, bin 228 fişek, 4 av tüfeği, 40 av tüfeği kartuşu, 12 silah ve av tüfeği ruhsatı, 56 kitap, 24 çuval doküman, çok sayıda dijital medya ve yasaklı yayın, 4 pos cihazı ve 25 pasaport ele geçirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik çalışmalar sonucu Malatya'da 32, Mardin, Erzurum, Tunceli ve Bingöl'de ise 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, 23 şüpheli gözaltına alınmıştı. Operasyonda şüphelilerin yönetim kurulunda görev aldığı özel okul, yurt ve dershanelerin bağlı bulunduğu, Malatya Kardelen Özel Eğitim İnşaat Sanayi ve Turizm AŞ, Beşer Eğitim Kurumları AŞ, Malatya Elvan Özel Eğitim ve Öğretim AŞ, Öz Fetih Özel Eğitim Öğretim ve Basın Yayın Ticaret Sanayi AŞ ile Malatya Aktif İş Adamları Derneğinde (MAKİAD) arama başlatılmıştı.

AA