5. Tarım Hayvancılık Ve Teknolojileri Fuarı Afyonkarahisar’da Açıldı

5. Tarım Hayvancılık Ve Teknolojileri Fuarı Afyonkarahisar’da Açıldı

123 firmanın katılımı ile gerçekleşen 5. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, Afyonkarahisar Kültür Park ve Fuar Alanı'nda gerçekleşen törenle...

123 firmanın katılımı ile gerçekleşen 5. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, Afyonkarahisar Kültür Park ve Fuar Alanı'nda gerçekleşen törenle açıldı. Açılışta konuşan Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Doğu ve Güneydoğu çiftçisinin açığını Ege çiftçisinin çok çalışarak kapatacağını söyledi.

Afyonkarahisar'da gerçekleşen 5. Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışı, Vali Yardımcısı Kamul Kıcıroğlu, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, tarım makineleri firma yetkilileri ve Afyonkarahisar ve çevre il ve ilçelerden gelen çiftçilerin katılımıyla gerçekleşti.

Fuarın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Kamil Kıcıroğlu, Afyonkarahisar ve Ege çiftçisine, Güneydoğu'nun içinde bulunduğu durum nedeniyle büyük görev düştüğünü kaydetti. Kıcıroğlu, "Afyonkarahisar çiftçisine, Ege çiftçisine ülkemizin içinde bulunduğu son durumla ilgili bir görev daha düşmüştür. Bu günkü performansımızı, bu günkü üretim kapasitemizi en az ikiyi katlamak durumundayız. Oda bu fuarlar sayesine olacak. Çünkü Diyarbakır çiftçisinin, Ağrı çiftçisinin, Hakkari'deki çiftçimizin üretim açığını da bizler kapatmak zorundayız. Eğer bu bayrak altında bugün huzur ve güven içinde, barış içinde can ve mal endişesi taşımadan Afyonkarahisar'da yaşıyor isek, güvenlik güçlerimizin canları pahasına ülkemizin topraklarının bütünlüğünü koruduğu bir aşamada bizim biraz daha az uyuma, daha çok çalışıp en az ikiye katlayıp, oradaki vatandaşlarımızın üretim açığını da kapatmak zorundayız. Antalya'nın turizm açığını ve başka şehirlerin ekonomideki, diğer sektörlerdeki açığını Afyonkarahisar bulunduğu huzur ortamını değerlendirerek hep onların açığını kapatmak durumundadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından fuarın açılışı gerçekleştirilerek, stantlar gezildi.

Afyonkarahisar başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden fuara gelen çiftçiler, fuarı çok beğendiklerini belirterek, fiyatların biraz pahalı olmasından yakındılar.