500 mirasçısı olan arazinin sahipleri isyan etti

500 mirasçısı olan arazinin sahipleri isyan etti
Güncelleme:

Batman'da yakşlaşık 500 mirasçısı bulunan 900 dönümlük arazinin davası 8 yıldır karara bağlanamadı.

Batman’da yaklaşık 500 mirasçısı bulunan ve mahkemelik olan 900 dönüm arazinin mirasçıları, arazinin birkaç kişi tarafından ekilip biçildiğini ve haksız kazanç elde edildiğini iddia ederek 8 yıl önce açılan davanın bir an önce sonuçlanmasını istedi.

Batman merkeze bağlı Erköklü köyünde 150 yıl önce vefat eden Hacı Şeyhmus Doğu’dan kalan 900 dönümlük arazi meselesi mirasçılar arasındaki sorunlar nedeniyle çözülemiyor. Arazinin birkaç kişi tarafından ekildiğini ve elde edilen gelirden sadece onların faydalandığını iddia eden mirasçılar, mağdur olduklarını ve 8 yıl önce açılan davanın bir an önce sonuçlanmasını istedi.

“Birileri ekip biçiyor hakkımızı alamıyoruz”
Aydın Nazilli’de oturan ve mahkeme nedeniyle gelip gitmekte zorlandığını ifade eden mirasçı Yasemin Batur (42), “Yaklaşık 150 senedir süren bir miras davamız var. 8 yıldır da bunun mücadelesini veriyoruz. Gelip gitmemiz çok zor oluyor. Birileri ekiyor biçiyor. Biz de hakkımızı almak istiyoruz. Bu yüzden devletimizin bu konuya el atmasını istiyoruz. Yaklaşık 500 kişi bu arazinin mirasçısı durumunda. Bizim istediğimiz tek şey devletimizin buna bir el atıp mahkemenin biran önce sonuçlanması. 900 dönüm civarı bir arazimiz var. Bunlar ekilip biçiliyor ve biz hiçbir şey görmüyoruz hiçbir şey alamıyoruz. Mahkemenin sonuçlanmasını ve hakkımız neyse onu almak istiyoruz. Kimin ekip biçtiğini de bilmiyoruz. Birçok mirasçı da bu konuda mağdur. 4 çocuğum var ve bu mirasa ihtiyacımız var” dedi.

“Herkes faydalanıyor ama biz faydalanamıyoruz”
Bir diğer mirasçı Mehmet Başarır, maddi durumu olmadığı için sıkıntılar yaşadığını ve araziden faydalanamadıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Dedem Hacı Şeyhmus Doğu’dan kalan arazilerin mirasçıyız. Dava sürmektedir. Bu davanın biran önce sonuçlanmasını istiyoruz. 500’e yakın mirasçıyız. Sıkıntılar yaşıyoruz. Arazilerimiz ekilip biçiliyor. Arazi içerisinde kamu Kuruluşları da var. Herkes faydalanıyor ama bizler faydalanamıyoruz. Bizim arazimizden haksız kazanç elde ediliyor.”

İHA

Etiketler arazi miras