600 askerle Kuzey Irak'a girdik

600 askerle Kuzey Irak'a girdik

Fırat Kalkanı harekatı tüm hızıyla sürerken Türkiye sabaha karşı saat 03:00'da 600 asker ile Irak'ın kuzeyine girdi.

17 gündür devam eden Fırat Kalkanı harekatıyla Türkiye ile Suriye arasında kalan bölgeden IŞİD ile PKK'nın Suriye uzantısı YPG'yi süpüren Türk Silahlı Kuvvetleri önceki gece sabaha karşı sat 03.00'da da Irak'ın kuzeyine bir kara harekatı düzenledi.

Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan'ın aktardığı habere göre Türkiye önceki gece Irak'ın kuzeyine de bir kara harekatı düzenledi. Bu kara harekatıyla ilgili olarak TSK'dan yapılan açıklamada "1 adet Doçka Uçaksavar Silahı, 2 adet Sığınak, 1 adet Mevzi ve çok sayıda muhtelif cins ve miktarda mühimmat ve yaşam malzemeleri bulunarak yerlerinde imha edilmiştir” denilmişti.

Çevikcan ise bu harekatın ayrıntılarını paylaştı. İşte dikkat çeken o ayrıntılar:

Irak’ın kuzeyindeki Kelaspi Dağı eteklerinden Türkiye’ye sızmaya çalışan 40 kişilik bir PKK grubunun hazırlık içinde olduğu tespit edildi. Bu tespitin ardından yaklaşık 600 askerlik iki tabur Şırnak’tan Irak topraklarına önceki gece saat 03.00 sıralarında, 4 kilometre kadar girdi. Sınır ötesine geçen iki taburdan biri operasyonel diğeri ise koruma amaçlı olarak görev aldı. Operasyonda bu gruptan 10 civarında örgüt üyesi öldürüldü. Türk askerinin operasyonunu haber alan teröristlerin bir grubu kaçmaya çalıştı, bunlar içinde yaralılar olduğu belirtiliyor. Örgüt üyeleri kaçarken doçka ve cephanelerini arazide bıraktı. 48. Hudut Tugay Komutanlığı’na bağlı askerler de Türkiye’ye dün sabah 09.00 sıralarında döndü.

Örgütün aynı zamanda Irak’ın kuzeyinden gelen elemanlarıyla bölgede kritik noktalarda üslenmeye çalıştığı ve içerideki örgüt mensuplarını desteklemeyi amaçladıkları belirtildi. Örgütün, bu eylem tarzıyla Türkiye içindeki grupların motivasyonunu da yüksek tutmayı hedeflediği değerlendiriliyor.

 

Milliyet