7 bin Mehmetçikle dev operasyon

7 bin Mehmetçikle dev operasyon

PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarda ikinci aşamaya geçildi. Hedef dağ kadrosu...

PKK’nın şehir yapılanmasına vurulan büyük darbenin ardından operasyonlarda ikinci aşamaya geçildi. Diyarbakır’da 25 köyün kırsalında 7 bin askerin katıldığı dev operasyon başladı. Operasyona Skorsky ve F-16 uçakları da havadan destek veriyor. Harekatın hedefinde Lice-Muş hattındaki Şenyayla’da bulunan 3 kamp ile eylem talimatları veren “Dorsin Gücü” bulunuyor.

Terör örgütü PKK'nın Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır merkez ve ilçelerindeki kent yapılarına yönelik başarılı operasyonların ardından şimdi sırada kırsaldaki PKK kamplarına gelindi. Diyarbakır'ın Lice, Hani, Silvan, Hazro ve Kulp ilçeleri arasında bulunan 25 köy kırsalında asker ile polis tarafından müşterek yürütülen büyük terör operasyonu başlatıldı.
 
7 BİN ASKER KATILIYOR
 
Operasyona 7 bine yakın aktif güvenlik personeli katılıyor. Lice, Kulp ve bölgede şimdiye kadar yapılan operasyonlardan farklı olarak 7 bölgeden eş zamanlı operasyon girildi. Operasyonlar Batman ve Malatya ve Diyarbakır'daki askeri üslerden takip ediliyor. Üç insansız hava aracından elde edilen görüntüler anlık olarak bu merkezlere aktarılıyor.
 
ÖNCE LİCE SONRA TENDÜREK
 
Operasyonların hedefindeki ise örgütün Lice'de küçük Kandil olarak bilinen terör yuvaları var. Türk silahlı Kuvvetlerine bağlı özel kuvvetler, Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat timlerinin ortak katılımı ile Türkiye içindeki “Kandilcikler”e yönelik operasyonların Lice ile başlıyor. Ardından Tendürek,Cudi Gabar, Tunceli Ali Boğazı, Bingöl Kığı, Yüksekova Cilo-Sat kırsalından terör örgütü temizlenecek. Operasyonların Kasım ayının son haftasına kadar temizlenmesi planlanıyor.
 
HAVADAN BAŞLADI
 
Suriye'nin kuzeyindeki bölgenin PKK'nın Suriye kolu PYD'nin eline geçmesi ile birlikte PKK'nın Orta saha komutanlığı olarak görevlendirdiği Diyarbakır'ın Lice, Hani, Silvan, Hazro ve Kulp ilçeleri arasında bulunan Şenyayla ile Lice-Hazro arasında bulunan eski Musa Anter kamplarının bulunduğu kırsal alanda operasyonlar başladı. Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre operasyonların ilk üç gününde havdan operasyonlarla bölgedeki köyler ile örgüt kampları arasındaki bağlantının kesilmesi hedeflendiği kaydedildi. Kara unsurlarının dağlık sarp arazide rahat hareket alanı oluşturabilmesi için ise İHA, Skorsky tipi Helikopter ve Diyarbakır'dan havalanan savaş uçaklarından destek alındığı belirtiyor.
 
26 BOMBACI VAR
 
Metropollerdeki eylemlerin komuta eden merkez olan Şenyayla kırsalındaki üç kamp bulunuyor. Güvenlik güçlerinin önceliği Dorsin Gücü adı verilen terör kampı. Burası PKK'nın başta İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirdiği bombalı araçların hazırlandığı, saldırı talimatlarının buradan verildiği yer. Bu kampta örgütün 26 bomba uzmanının bulunuyor. Tonlarca bombanın bu teröristler tarafından hazırlandıktan sonra, örgütün el koyduğu araçlara yükleniyor.
 
ÖRGÜTTEN KAÇAN KAÇANA
 
İHA'lardan alınan görüntülerde ise PKK militanlarının kırsaldaki kamplardan tekerli ve ikişerli gruplar halinde köylere sığınmaya çabası içinde olduğu belirtiliyor. Özellikle Eski Musa Anter kampı olarak tanımlanan bölgede en az 47 PKK'lının bölgeyi terk etmek için bölgede hareket halinde olduğunun belirlendiği öğrenildi.

Etiketler operasyon PKK asker