7 ilde tehlikeli gerginlik !

7 ilde tehlikeli gerginlik !

Dağlıca'da 16 şehidin ardından 7 ilde HDP binalarına saldırılar düzenlendi.

Antalya, İzmir, Tekirdağ, Isparta, Ordu, Niğde ve Balıkesir'de HDP binalarına saldırıldı. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de HDP Tekirdağ İl Eş Başkanı Şehnaz Kaya’yı linç etmek istediler. Isparta'da ise 4 katlı binanın üst katındaki HDP il başkanlığının bulunduğu daireyi ateşe verdi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Dağlıca'daki terör saldırısına tepki gösteren bir grup, HDP ilçe binasının tabelasını indirdi ve içerideki eşyaları sokağa atarak yaktıktan sonra binaya Türk bayrağı astı...

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca Bölgesi’nde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda, 16 askerin şehit edilmesi, 6’sının da yaralanması olayına Antalya’nın Manavgat İlçesi’nde tepki gösteren bir grup, HDP İlçe binasının tabelasını indirdi, içerideki eşyaları sokağa atarak yaktıktan sonra binaya Türk Bayrağı astı.

corluda-hdp-binasina-saldiri-ve-linc-girisimi-1729994.jpeg
 
Cumhuriyet Meydanı’nda saat 19.00 toplanan yaklaşık 1000 kişilik grup, saat 19.30’da yürüyüşe geçti. Antalya Caddesi’nden geçen grupta bulunanların sayısı katılımlarla yaklaşık 2000 kişiye ulaştı. Hasan Fehmi Boztepe Caddesi’nden geçerek Çakal Deresi Mevkii’ndeki HDP İlçe binasına gelen grup, polis barikatıyla karşılaştı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan ve terör örgütü aleyhine slogan atan grupta bulunanlardan bir bölümü polis bariyerini zorlayarak aştı. Binaya tırmanan göstericiler, 1’inci kattaki HDP İlçe binasının tabelasını sökerek attı. Daha sonra parti bayrağını da atan göstericiler, içerideki eşyaları da sokağa attı. Sokaktaki kalabalık, binadan atılan parti dokümanları, flama ve eşyaları yaktı.
 
Grup, daha sonra HDP binası önünde İstiklal Marşı okudu, binaya da Türk bayrağı astı. Bir süre daha slogan atan göstericiler, bölgeye takviye olarak askeri birliklerin sevk edilmesi üzerine yeniden slogan atarak ilçe merkezine yürüdü. Grubun binadan ayrılması üzerine gelen itfaiye ekipleri, sokakta yanan eşyaları söndürdü. Olayları kontrol altında alan polis, olası saldırıya karşı HDP binası önünde güvenlik önlemi aldı.

5-ilde-tehlikeli-gerginlik--1730169.jpeg

HDP ANTALYA İL BİNASINA SALDIRI
 
Antalya’da Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca kırsalında PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 16 askerin şehit edilmesinin ardından Antalya'da yaklaşık bin kişilik bir grup HDP İl binasına saldırdı.  
 
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde akşam saat 22.15 civarında Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) bir grup saldırdı. HDP İl binasının önüne gelen grup, parti binasının kapısına Türk bayrağı astı. Bunun üzerine parti binasında bulunan 5 kişi, balkona çıkarak aşağıda bulunan kişilere bardak attı. Aşağıdaki grubun da yerden aldıkları taşları fırlatması ile tansiyon bir anda yükseldi. Olaylar üzerine çevredeki dükkanlar kepenklerini kapatırken, müşteriler de kaçtı. Olay yerinde bulunan polis ekiplerinin anında müdahalesiyle olay büyümezken, yaklaşık 10 dakika sonra karşı yönden gelen 20 kişilik başka bir grup ise parti binasına yine taşlar attı. Atılan taşlar HDP İl Teşkilat Binası’nın olduğu kata gelmezken, binadaki diğer iş yerlerinin camları kırıldı. Toplanan grup, ‘Polise kalkan eller kırılsın’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atarak İstiklal Marşı'nı okudu. Grup polisin dağılın uyarılarına kulak asmayınca kısa süreli bir gerginlik yaşandı. HDP binasına girip tabelayı sökmek isteyen gruba polis ekipleri izin vermedi. Grup, yarın yine toplanmak üzere olaysız şekilde dağıldı. Emniyet güçleri her ihtimale karşı HDP İl Teşkilatı önünde önlem alarak beklemeye devam ediyor.

DİKİLİ'DE HDP BİNASI TAŞLANDI

İZMİR’in Dikili İlçesi’nde,  Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi’nde PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 16 askerin şehit edilmesini protesto eden vatandaşlar HDP binasını taşlayıp tabelasını indirdi.  

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca Bölgesi’nde PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen hain saldırıda 16 askerin şehit edilmesine tepki gösteren bir grup, sosyal medya üzerinden örgütlenerek protesto gösterisi düzenledi. Dün akşam saatlerinde Atatürk Meydanı’nda toplanan grup Türk Bayrağı açtı. Atatürkçü Düşünce Derneği Dikili Şube Başkanlığı’nca meydanda bulunan Atatürk Heykeli önünde basın açıklaması yapıltı. Dikili Belediyesi CHP Meclis Üyelerinin de katıldığı basın açıklamasında Atatürk’ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözü hatırlatılarak, barış isteminde bulunuldu. Daha sonra burada toplanan diğer gruplar, polisin izin vermemesine rağmen yürüyüşe geçti. Ellerinde Türk bayrakları bulunan ve yaklaşık bin 500 kişiden oluşan grup, sahil yolundan geçerek Adnan Menderes Caddesi’ne çıktı. Yürüyüş esnasında "Ne Mutlu Türk’üm diyene", "Her Türk asker doğar", "Dikili uyuma şehidine sahip çık" sloganları atan grup, AKP Dikili İlçe Binası önünden geçerken ise AK Parti’yi yuhalayarak protesto etti. Bu sırada yürüyüşten ayrılan bir grup koşarak HDP İlçe Binası önüne geldi. HDP İlçe Binasını taşlamaya çalışan gruba burada hazır bekletilen TOMA tarafından tazyikli su, Çevik Kuvvet ekiplerince biber gazı sıkıldı. Yapılan müdahaleye rağmen TOMA’nın arkasından geçen birkaç kişi HDP İlçe Binası’nın camlarını taşlayarak kırdı. Bina çatısına çıkan bir kişi ise tabelayı indirerek buraya Türk Bayrağı astı. Olaylar sırasında biber gazından etkilenen bir kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

6-ilde-tehlikeli-gerginlik--1730192.jpeg

TEKİRDAĞ'DA LİNÇ GİRİŞİMİ

TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde toplanan yaklaşık 6 bin kişi, Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristler tarafından 16 askerin şehit edilmesini protesto etti. HDP parti binasındaki tabelayı indirip Türk Bayrağı asan grup, HDP Tekirdağ İl Eş Başkanı Şehnaz Kaya’yı linç etmek istedi.
 
Çorlu’da internet üzerinden organize olan yaklaşık 6 bin kişi Atatürk Meydanı’nda toplandı. PKK aleyhine sloganlar atan gruptan bir kısmı Omurtak Caddesi’nde yürüyüş düzenledi. HDP binasına girmek isteyen grubu, parti binasının olduğu sokak üzerinde barikat kuran polis ekipleri engelledi. Güvenlik önlemi alan polis ekiplerince durdurulan grubun, Çorlu’da bulunan HDP Tekirdağ İl Başkanlığı binasına girmesine izin verilmedi.
 
 Kalabalığın arttığı sırada gruptan bazıları HDP parti binasına taşla saldırdı. Daha sonra binanın arka kısmındaki yangın merdivenlerin 3’ncü katta bulunan parti binasına giren gruptan bazı kişiler, HDP Tekirdağ İl Başkanlığı yazan parti tabelasını sökerek yere fırlattı. Ardından ise Türk Bayrağı astı.
 
HDP Tekirdağ İl Eş Başkanı Şehnaz Kaya da tabelanın yere atıldığını görünce girişte güvenlik önlemi alan polis ekiplerinin yanına gitti ve ‘Siz burada ne işe yarıyorsunuz?’ diye tepki gösterdi. Parti önünde toplanan kalabalık polis ekiplerine bağıran Kaya’ya saldırarak linç etmek istedi. Kalabalık ile polis ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşanırken, Kaya polis aracıyla olay yerinden uzaklaştırıldı.
 
KORGENERAL’İN ARACINI DURDURDULAR
 
Parti binasının olduğu sokaktan tesadüfen geçen 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan’ın makam aracını fark eden kalabalık önünü keserek durdurdu. Grup, makam aracının önünde ’Şehitler ölmez vatan bölünmez, askere kalkan eller kırılsın’ şeklinde slogan attı. Bu sırada Korgeneral Erdoğan makam aracının camını açarak slogan atan gruba el sallamakla yetindi.
 
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve kalabalığın parti önündeki bekleyişi sürüyor.

6-ilde-tehlikeli-gerginlik--1730191.jpeg
 
 ISPARTA'DA HDP İL BAŞKANLIĞININ BULUNDUĞU DAİRE ATEŞE VERİLDİ

 HAKKARİ’deki terör saldırılarını protesto eden bir grup, Pirimehmet Mahallesi’ndeki 4 katlı binanın üst katındaki HDP il başkanlığının bulunduğu daireyi ateşe verdi. İtfaiyenin güçlükle söndürdüğü yangında dairede büyük hasar oluştu.
 
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca bölgesindeki PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 16 askerin şehit edilmesi, 6’sının da yaralanması olayının ardından Isparta Kent Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, Pirimehmet Mahallesi’ndeki HDP binasına yürüdü. Grup, binanın dış cephesinde asılı olan HDP tabelasını indirmek istedi.
 
 Polis bina önünde güvenlik önlemi alırken, kargaşayı fırsat bilerek daireye giren gruptan bazıları tabelayı ateşe verdi. Yangının büyümesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangının diğer binalara sıçramaması için uzun süre uğraştı. Yangın söndürülürken, binanın 4’üncü katındaki HDP İl başkanlığının bulunduğu daire kullanılamaz hale geldi. Grup ise yangın söndürme çalışmaları tamamlanana kadar olay yerinden ayrılmadı.

4-ilde-tehlikeli-gerginlik--1730007.jpeg
 
NİĞDE'DE HDP BİNASINA SALDIRI
 
NİĞDE’de, Hakkari’nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen terör saldırısını protesto etmek için toplanan kalabalık, HDP il binasına saldırdı. HDP tabelasını indiren grup, tabelayı Cumhuriyet Meydanı’nda ateşe verdi.
 
Terör saldırısını protesto etmek için akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydan’ında toplanan yaklaşık 500 kişilik grup, şehitler için saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuduktan sonra tekbir getirerek Yeni Çarşı’da bulunan HDP binasının bulunduğu sokağa yürüdü. Eylemci grup içiresinden yaklaşık 100 kişi, yolda topladıkları taşlarla HDP il binasına saldırdı. Bu sırada bir grup, 2’inci katta bulunan HDP il binasına tırmanarak parti tabelasını yerinden söktü. Polisin biber gazıyla müdaha ettiği grup, solan atarak HDP il binasının tabelasını Cumhuriyet Meydanı’na getirip ateşe verdi. Grup daha sonra tekbir getirerek Niğde Şehitliği’ne yürüdü.  Polis, saldırının ardından HDP il binası önündeki güvenlik önlemlerini atırdı.

 corluda-hdp-binasina-saldiri-ve-linc-girisimi-1729999.jpeg
 
ORDU'DA TERÖRE TEPKİ EYLEMİNDE PARTİ BİNASINA SALDIRI
 
Ordu’nun Fatsa ilçesinde toplanan bir grup genç, terör olaylarını protesto etti.  
 
Dağlıca’da PKK terör örgütünce 16 askerimizin şehit edilmesinden dolayı teröre lanet okuyan gençler, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları attılar. Slogan atarak Mustafa Kemalpaşa Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan ve geçtiğimiz seçimlerde HDP seçim bürosu olarak da kullanılan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin önünde toplanan grup, slogan attılar. Grup parti binasına da taş atarak saldırdı. 4. katta bulunan parti binasının camı atılan taşlardan kırıldı. Gençler parti binasının ana giriş kapısını da kırmaya çalışırken, polis gruba müdahale etti. Olay yerine gelen polis ekipleri, gençleri ikna ederek dağılmalarını sağladı. Daha sonra toplanan grup, terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudular

corluda-hdp-binasina-saldiri-ve-linc-girisimi-1730000.jpeg.
 
BALIKESİR'DE HDP BİNASINA SALDIRI

Hakakri üksekova’dan gelen şehit haberlerinin ardından Balıkesir HDP İl binasını tahrip etti milletvekili adayı olan Bedri Arık’ı da tartakladı.

Saat 14.00 sıralarında Yeşilli Meydanı’nda bir iş hanının ikinci katında bulunan HDP il merkezi önüne gelen grup ’Bozkurt’ işareti yapıp ’Ne mutlu Türküm diyene’ sloganı atan grup, daha sonra binaya girdi. HDP il binasındaki eşyayı aşağıya atan grup, parti flamalarını da ateşe verdi. Olay sırasında binada bulunan HDP’nin 7 Haziran seçiminde Balıkesir ikinci sıra milletvekili adayı olan Bedri Arık’ı da tartaklayıp dövüldü.

Bina önünde toplananlar ’Ne mutlu Türküm diyene’ sloganı atan göstericiler, müdahale eden polislerle de ’Bunları koruya koruya siz bu hale getirdiniz’ diyerek tepki gösterdi. Polis, göstericilerin dağılmasını sağlarken, bina önünde güvenlik önlemi aldı.

Ajanslar