8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

İSTANBUL (AA) - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadıköy'de düzenlenen etkinliklere polis müdahalede bulundu.Bahariye Caddesi üzerinde toplanan...

İSTANBUL (AA) - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kadıköy'de düzenlenen etkinliklere polis müdahalede bulundu.

Bahariye Caddesi üzerinde toplanan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan bir grup ellerinde taşıdıkları pankart ve dövizlerle çeşitli sloganlar attı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alarak Boğa Meydanı ve İskele Meydanı'na inen sokakları kapatıp grubun ilerlemesine izin vermedi.

Basın açıklaması yaptıktan sonra sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen gruba polis tarafından "dağılın" uyarısı yapıldı. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba polis biber gazı sıkarak müdahalede bulundu, bunun üzerine gruptakiler ara sokaklara dağıldı.

Bu arada İskele Meydanı'nda toplanarak açıklama yapmak isteyen gruba da polisin müdahale ettiği öğrenildi.

Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanarak buradan Kadıköy İskele Meydanı'na yürümek isteyen başka bir gruba da polis izin vermedi. Burada bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı. Buradaki etkinliğe HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da kısa süre katıldığı belirtildi.

Öte yandan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Kadın Komisyonu üyesi bir grup eşitlik, adalet ve yaşam hakkı için yürüyüş yaptı. Moda İlköğretim Okulu önünde toplanan grup, "Adalet ve Yaşam Hakkı İçin Kadınlar Ayakta" pankartını açarak ellerindeki çeşitli flamalarla, Bahariye Caddesi'nden Kadıköy Boğa Meydanı'na kadar yürüdü.

Grup açıklamaların ardından olaysız dağıldı.