8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Gaziantep'te engelli mankenler "farkındalık" yaratmak amacıyla podyuma çıktı

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen ve engelli mankenlerin de podyuma çıktığı defile ilgi gördü.

Bedensel engelli Pınar Sezer Biter tarafından bir otelde organize edilen "Different Fashion" adı verilen defilede engelli mankenler de tekerlekli sandalyeleriyle podyuma çıktı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve davetlilerin ilgiyle izlediği defilede, engelli mankenlerin sergilediği gelinlik ve abiyeler beğenildi.

Biter, defile sonrası yaptığı konuşmada, gördükleri destek ve ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür etti.

Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir farkındalık yaratmak istediklerini kaydeden Biter, "Amacımız sadece bir defile düzenlemek değildi. Engelin, kadın olmanın önüne geçmediğini, yüreğimizle yürüdüğümüzü göstermek istedik" dedi.

Gaziantep'te engellilere yönelik bir tesis kurmak istediğini ifade eden Biter, engellilerin istihdam edileceği tesiste kendi tasarımlarını üretmek istediklerini vurguladı.

Engelli mankenlerden Melek Tekatlı ve Gülperi Alkan da engelli vatandaşların evde oturmamaları ve kendilerini geliştirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Program sonunda defileye katkı sunanlara plaket takdim edildi.