8 Türk'ü katleden neonazi suçu arkadaşlarına attı

8 Türk'ü katleden neonazi suçu arkadaşlarına attı

Almanya'yı kana bulayan neonazi eylemlerinin sorumlusu olarak gösterilen Beate Zschaepe 3 yıl sonra ilk kez konuştu.

Almanya’da üç yıldır süren neonazi terör örgütü NSU davasında bugün sürpriz bir gelişme yaşandı. Sekizi Türk 10 kişiyi öldürmek, 2 bombalı saldırı ve 15 banka soygunundan sorumlu NSU davasının baş sanığı Beate Zschaepe üç yıl sonra nihayet dün mahkemede konuştu. Artık serbest kalma şansı olmadığını gören Zschaepe bazı itiraflarda bulundu. 

Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi’nde görülen davada ilk kez Zschaepe’nin önündeki mikrofon açıldı ve Zschaepe mahkeme salonunda konuşmaya başladı. Almanya’nın Doğu eyaleti Thüringenli olan Beate Zschaepe Thüringen aksanıyla, “Şu önemli açıklamaları yapmak istiyorum” diye söze başladı ve cinayetleri işleyen Uwe Böhnhardt ile Uwe Mundlos’u suçladı.bea.jpg

GÜNAH ÇIKARMAYA ÇALIŞTI

Başsanık Zschaepe, Böhnhardt ve Mundlos’un cinayetlerle ailelere acı yaşatmasını kınadığını söyleyerek günah çıkarmaya çalıştı ve zaman içinde değiştiğini iddia etti. Zschaepe şöyle dedi: 
“Uwe Böhnhardt’ı tanıdığım zaman nasyonal sosyalist ideolojiyle kendimi özdeşleştirmiştim. Ama zaman içinde değiştim. Yabancılaşma korkusu giderek benim kafamda önemini yitirdi. Bugün artık şiddetin amaca ulaşmak için bir araç olamayacağının bilincindeyim. Uwe Böhnhardt ile Uwe Mundlos’un cinayete kurban giden ailelere yaptıklarını kınıyorum.”

Zschaepe artık aşırı sağcı ideolojiyi benimsemediğini iddia etti.

Hürriyet