9 sağlık personelinin testi pozitif çıktı, testlere ara verildi!

9 sağlık personelinin testi pozitif çıktı, testlere ara verildi!
Güncelleme:

SES, Ankara’da 112 acilde çalışan 9 sağlık çalışanının koronavirüs testinin pozitif çıktığını ve ardından test uygulamasına son verildiğini açıkladı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Ankara’da 112 acilde çalışan 9 sağlık emekçisinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını ve ardından test uygulamasına son verildiğini açıkladı.

Ankara'da İl Pandemi ve Bulaşıcı Hastalık Komisyonu’nun en geç 5 günde bir sağlık emekçilerinin PCR ile kontrolün sağlanacağı duyurusu hatırlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“112 acil çalışanları içerisinde tarafımıza ulaşan bilgilere göre bir gün içinde 9 sağlık emekçisinin testi pozitif çıkmıştır. Testi pozitif çıkan sağlık emekçilerinde, Kovid-19 belirtisi olarak kabul edilen öksürük, ateş, nefes almada zorluk gibi belirtiler yoktur. Bu örnek, sağlık emekçilerine semptom şartı aranmadan test yapılmasının ne kadar gerekli ve hayati olduğunu apaçık göstermektedir.”

‘BİLEREK TEHLİKEYE ATIYOR’

 “Bu durumun yetkilileri önlemlerin arttırılması için derhal harekete geçirmesi gerekirken üzülerek ve şaşırarak öğreniyoruz ki 112 acil servisinde test uygulamasına ara verilmiş durumdadır. Rutin test uygulamasını ertelemek sağlık emekçilerini bilerek tehlikeye atmaktır.”