9. ULUSLARARASI TÜRKÇE OLİMPİYATLARI -AÇILIŞ TÖRENİ 15 HAZİRANDA DOLMABAHÇEDE YAPILACAK OLİMPİYADIN TRABZONDAKİ ETKİNLİKLERİ 18 HAZİRANDA BAŞLAYACAK

9. ULUSLARARASI TÜRKÇE OLİMPİYATLARI     -AÇILIŞ TÖRENİ 15 HAZİRANDA DOLMABAHÇEDE YAPILACAK      OLİMPİYADIN TRABZONDAKİ ETKİNLİKLERİ 18 HAZİRANDA      BAŞLAYACAK

Bu yıl 9'uncusu yapılacak Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Trabzon'daki etkinliklerinin 18 Haziran'da başlayacağı bildirildi.

Bu yıl 9'uncusu yapılacak Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Trabzon'daki etkinliklerinin 18 Haziran'da başlayacağı bildirildi.

Organizasyonun Trabzon sorumlusu Fuat Öründü, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, olimpiyat kapsamında Türkiye genelinde yirmiden fazla ilde bir dizi etkinlik yapılacağını belirtti.

Olimpiyadın TBMM'nin himayesinde yapıldığını belirten Öründü, şöyle devam etti:

"Türkiye'de bütün illerimizde olduğu gibi Trabzon'da da coşku ile sahiplenilen il etkinlikleri bu yıl 18 Haziran tarihinde saat 20.45'te Hayri Gür Spor Salonu'nda yapılacak. 20 ülkeden gelecek yaklaşık 50 öğrenci, Trabzon'daki etkinliklere katılacak. Bu öğrencilerimizi iki gün süreyle ilimizde misafir edeceğiz."

Öründü, 130 ülkede yapılan ve yaklaşık 10 bin yarışmacının katıldığı elemeler sonucunda bin finalistin Türkiye'ye gelmeye hak kazandığını anlatarak, yarışmaların şiir, şarkı, halk oyunları, konuşma, yazma, sunum, dil bilgisi, deneme ve ülke tanıtımı gibi 20'den fazla alanda gerçekleştirileceğini kaydetti.