99 kişinin yaralandığı Metrobüs kazasında fenalaştığı anlar ortaya çıktı

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Avcılar'da meydana gelen metrobüs kazası öncesinde şoförün fenalaştığı anları ve ses kayıtlarını yayınladı.

İBB, Avcılar'da dün akşam meydana gelen ve 117 kişinin yaralandığı metrobüs kazası ile ilgili Metrobüs şoförünün baygınlık geçirdiği "ambulans çağırın çok kötü oluyorum' dediği görüntü ve ses kayıtlarını yayınladı.

Kayıtlarda aracın 36 km hızla gittiği ve şoförün yardım istediği görülüyor.

Avcılar'da dün akşam iki metrobüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 99 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisinin metrobüslerin sürücüleri olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili metrobüs kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Küçükçekmece yönünden gelen metrobüsün sürücüsü Mahsun K.'nin "Çok kötü oldum, bana ambulans çağırın" dediği duyuluyor. Saniyeler sonrasında ise metrobüs karşı şeride geçiyor.

 Avcılar'da metrobüslerin kafa kafaya çarpıştığı andan saniyeler sonrası kameralara yansıdı. Görüntülerde toz ve dumanların yükseldiği görülürken çevredekilerin ambulans çağırmaya çalıştığı duyuluyor.

 Kaza, saat 18.30 sıralarında Avcılar Sosyal Tesisler Durağı'nın yakınında meydana geldi. İki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Kazanın hemen saniyeler sonrası cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde toz ve dumanın yükseldiği görülüyor. Çevredekilerin de ambulans çağırma çabasında olduğu duyuluyor. 

METROBÜS SÜRÜCÜSÜNÜN KARDEŞİ: DAHA ÖNCE KALP VEYA TANSİYON RAHATSIZLIĞI YOKTU

Avcılar'daki kazaya neden olduğu belirtilen metrobüs şoförü Mahsun Kibar'ın kardeşi ile tedavisinin sürdüğü hastanenin doktoru açıklamalarda bulundu. Fatih Kibar, "Kalp veya tansiyon rahatsızlığı yoktu" dedi.

 Avcılar'daki metrobüs durağında iki metrobüs dün akşam saat 18.30'da kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonucundan 99 kişi yaralandı. Kazaya karışan metrobüs sürücülerinden 51 yaşındaki Mahsun Kibar'ın Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağından yolcularını aldıktan bir süre sonra 

fenalaştığı belirtildi. Kibar, kendisini iyi hissetmediği belirterek yolculardan ambulans çağırmasını istedi. O esnada direksiyonun kontrolünü kaybeden Kibar karşı şeride geçerek Levent T.'nin kullandığı araca çarptı.

Kazanın ardından Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Mahsun Kibar gece yarısında yoğun bakıma alındı. Şu anda yoğun bakımda tedavisi devam eden Kibar'ın iç kanama riski olduğu ve son durumuna göre ameliyat olabileceği öğrenildi  

Metrobüs şoförü Mahsun Kibar'ın kardeşi Fatih Kibar, "Görüntüleri izleyenlerin söylediği şey şu; Abim duraktan yolcuları aldıktan sonra durağın dışına çıktığı zaman kendisini iyi hissetmeyerek yolculardan ambulans istemiş. Ondan sonra elini başına atmış ve bilinç kaybı yaşamış. Ardından bariyerlere çarparak diğer otobüsle kafa kafaya çarpışmış. Daha önce kalp veya tansiyon rahatsızlığı yoktu. Metrobüs kazası olduğunda ilk abimi ararız. 2 saat ona ulaşamadık ve endişelendik. İş arkadaşları beni aradı ve haber verdi. Şu anda yoğun bakımda takip altında" dedi. 

"HASTAMIZIN BİLİNCİ AÇIK" 

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Kadri Bulut ise metrobüs şoförüne tüm müdahalelerinin yapıldığını belirterek "Hastamızın bilinci açık. Cerrahi branşımızın istediği görüntüler üzerine bir operasyon planı var. Şu an netleştirmeye çalışıyoruz. Hayatı riskinin olduğunu söyleyemem fakat operasyon esnasında nasıl bir durumla karışılacağımızı değerlendirip söyleyebiliriz. Hastamız daha önce sağlıklı olduğunu biliyoruz. Bayılma durumu ile ilgili değerlendirme yapıldı herhangi bir hastalığı yok. Hastanemize dün itibariyle 11 hasta başvurdu. 8'i taburcu oldu 3'ü yatarak tedavisini görüyor" diye konuştu.