Aa İle Katar Medyası Arasında İşbirliği

Aa İle Katar Medyası Arasında İşbirliği

DOHA (AA) - Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Saraçgil, Katar medyası yöneticileriyle kurumlar arası işbirliği imkanlarını görüştü. Saraçgil,...

DOHA (AA) - Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Saraçgil, Katar medyası yöneticileriyle kurumlar arası işbirliği imkanlarını görüştü.

Saraçgil, El-Cezire Medya Ağı'nın düzenlediği 10. El-Cezire Forumu'nun "Ortadoğu'da Uluslararası ve Bölgesel Mücadele" başlıklı oturumuna katılmak için bulunduğu Katar'ın başkenti Doha'da, çeşitli medya kuruluşlarının temsilcileriyle temaslarda bulundu.

Saraçgil'e AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya eşlik etti.

Katar Resmi Haber Ajansı (QNA) Genel Müdürü Ahmed Saad Al-Buainain ile görüşen Saraçgil, AA'nın çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Saraçgil, kurumlar arası işbirliği ve tecrübe paylaşımına hazır olduklarını belirtirken, Buainain de AA'ya ve haberlerine büyük değer verdiklerini dile getirdi.

Saraçgil ve Özkaya, El-Cezire televizyonunu ziyaretinin ardından El-Cezire Medya Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Genel Müdür Münir Daymi'nin bilgi verdiği görüşmede, AA Haber Akademisi ile El-Cezire Medya Eğitim Merkezi arasında medya eğitimi alanında işbirliğinin geliştirilmesi ve ortak faaliyetler düzenlenmesi konuları ele alındı.

Forum kapsamında, Uluslararası Basın Enstitüsü Direktörü Barbara Trionfi ile bir araya gelen Saraçgil ve Özkaya, AA'nın uluslararası çalışma ve projeleri hakkında bilgi paylaştı.