Ab Uyuşturucu Raporu Açıklandı

Ab Uyuşturucu Raporu Açıklandı

AB 2016 Uyuşturucu Raporu'na göre Avrupalılar her yıl yasa dışı uyuşturuculara 24 milyar avro harcıyor

BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) uyuşturucu raporu, Avrupalıların her yıl çeşitli yasa dışı uyuşturuculara 24 milyar avro harcadığını ortaya koydu.

Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığını İzleme Merkezi (EMCDDA) ve Avrupa Polis Teşkilatının (Europol) hazırladığı AB 2016 Uyuşturucu Raporu, Brüksel’de düzenlenen basın toplantısı ile yayınlandı.

Rapora göre, Avrupalılar her yıl çeşitli yasa dışı uyuşturuculara 24 milyar avro harcıyor. Ayrıca, uyuşturucu kaçakçılığı ile diğer suçlar arasında yakın bir ilişki bulunuyor. Uyuşturucu alanında etkin suç örgütleri, terörizm de dahil diğer suçlara da karışıyor.

Uyuşturucu raporu ile ilgili Avrupa Komisyonunun Göçten Sorumlu Üyesi Dimitris Avramopulos, uyuşturucu ticaretinin kamu sağlığına ciddi zararı olduğunu belirterek, “Uyuşturucu satıcıları günümüzde yeni teknolojileri ve internet gibi çeşitli küresel ticari altyapıları kullanarak suçlarını uluslararası şekilde sürdürüyor” dedi.

Avramopulos, AB’nin yakın çevresindeki istikrarsız bölgelerin Avrupa uyuşturucu piyasalarını doğrudan etkilediğine dikkati çekerek, “Rapor, uyuşturucu ticareti ile insan kaçakçılığı ve terörizm gibi çeşitli suçların arasındaki bağları ortaya çıkarıyor” diye konuştu.

Europol Müdürü Rob Wainwright da, Avrupa’da en büyük yasa dışı faaliyet alanının üretim ve kaçakçılıkla uyuşturucu piyasaları olduğunu söyledi.

Uyuşturucunun, diğer suçlarla ve terörizmle bağlantıları olduğunu vurgulayan Wainwright, ”Uyuşturucu, AB’nin iç güvenliği için ciddi tehdit oluşturuyor. Uyuşturucu kaçakçılığı le mücadelede ülkelerin emniyet teşkilatları arasında iş birliği büyük önem taşıyor” diye konuştu.