ABD askerleri Çobanbey'den kovuldu

ABD askerleri Çobanbey'den kovuldu

Suriye'de IŞİD'in elindeki El Bab'a gerçekleşecek operasyon için ilçeye inen Amerikan Özel Kuvvetler mensupları, ÖSO içindeki bazı muhaliflerin sloganlarıyla karşılaştı.

Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile yapacağı El Bab operasyonu için Çobanbey kasabasına gelen 29 ABD askeri, muhalifler tarafından protesto edildi. Protestoda gerginlik çıkarken, ABD askerleri kasabadan ayrıldı.

Aralarında dört komutanın da bulunduğu Amerikan Özel Kuvvetleri'ne bağlı 29 asker, Türkiye'nin ÖSO ile birlikte Suriye'nin kuzeyindeki El Bab kentinin IŞİD'in elinden alınması için yapacağı operasyon için Çobanbey kasabasına sabah saatlerinde helikopterle geldi.

Ancak, ÖSO içindeki bazı muhalif gruplar askerleri sloganlarla protesto etti. Rus haber organı Sputnik, protesto eden grupların Nureddin el Zengi, Ceyşül Tahrir, Hamza Tugayı, Şam Cephesi ve Sultan Murat Tümeni olduğunu bildiriyor.

Protestoda 'Amerika Suriye'den defol' ve 'Tek yol İslam ve Muhammed'in yoludur' sloganları atıldı. Bazı muhalifler ABD'li askerlerin üzerine yürüyünce Türk askerleri koruma sağladı.

Doğan Haber Ajansı, muhalif gruplar arasında yaşanan tartışma sonrası ABD askerinin Bab’a yönelik kuşatmaya katılmaması yönünde ortak karar alındığını aktarıyor.

Bu kararın ardından ABD askerleri Türkiye sınırına yakın noktadaki Azez’in Havar Köyü’nde bekliyor. Amerikan Özel Kuvvetleri'nin Bab kuşatmasına katılmak için muhalif grupların temsilcileri ile görüşmelerini sürdürüyor.

Türkiye'nin sınır ötesi harekâtta ikinci cepheyi açtığı Çobanbey kasabası, sınıra beş kilometre mesafede bulunuyor.

DHA