ABD'li gazeteden Taksim'deki saldırıyla ilgili tepki çeken ifadeler

ABD'li gazeteden Taksim'deki saldırıyla ilgili tepki çeken ifadeler
Güncelleme:

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'ın, Taksim'deki bombalı saldırıyla ilgili kullandığı ifadeler tepkilere neden oldu.

İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen şiddetli patlamada 6 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda insan ise yaralandı. Terör saldırısı olduğu üzerinde durulan patlama Türkiye'yi kahrederken, olay dünya basınında da geniş yer buldu.

NEW YORK TİMES'IN PAYLAŞIMI OLAY OLDU
ABD'nin ünlü gazetelerinden New York Times'ın patlama haberini, sosyal medya hesabından sunuş şekli büyük tepki çekti. Paylaşımda, "Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, Pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor" ifadeleri kullanıldı.

ABD'li gazeteden Taksim'deki saldırıyla ilgili tepki çeken ifadeler - Resim : 1

TEPKİ ÇEKTİ

Gazetenin saldırı üzerinden İstanbul'daki turizm faaliyetlerini hedef aldığı bu paylaşım, sosyal medyada büyük tepki çekti. Bu tepkilerden birisi de Hasan Söylemez isimli belgesel yönetmenine ait olandı. Söylemez'in gazetenin ilgili haberine yanıt olarak verdiği tepki, Twitter'da en çok paylaşılanlar arasında yer aldı. 

Söylemez, "11 Eylül 2001'de böyle bir başlık yazar mıydınız? Her yıl dünyanın dört bir yanından New York'u ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, 11 Eylül saldırılarının gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor. Cevabınız hayır ise İstanbul halkından özür dileyin!" dedi. 

ABD'li gazeteden Taksim'deki saldırıyla ilgili tepki çeken ifadeler - Resim : 2

New York Times'ın haberine Evrim Ağacı sitesinin editörlerinden de tepki geldi. Haberin yayından kaldırılmasını talep eden Evrim Ağacı, Twitter'dan NYT haberine atıfla şu mesajı paylaştı:

"Ne kadar duyarsız bir paylaşım! Bunu kaldırmalı ve özür dilemelisiniz. Bu saldırı sırasında ölenlerin hiçbiri 'turist' değildi ve turist olsalar dahi, bu bağlamda bu, onların belirleyici özellikleri olamaz. Yazıklar olsun!''

ABD'li gazeteden Taksim'deki saldırıyla ilgili tepki çeken ifadeler - Resim : 3

ABD'li gazeteden Taksim'deki saldırıyla ilgili tepki çeken ifadeler - Resim : 4