Abdulhamid'in torunundan çok sert sözler

Abdulhamid'in torunundan çok sert sözler

II. Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, ''Dedelerimiz kafa çekerek değil, besmele çekerek ükleyi yönetti'' dedi.

Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, "Bizim dedelerimiz kafa çekerek değil, besmele çekerek, nara atarak bu ülkeyi yönetti" dedi.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ'NDE KONUŞTU

Türkiye Gençlik Teşkilatı (TGT), Manavgat Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'O Hepimizin Peygamberi' adlı program düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamid'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu onur konuğu olarak katıldı. Oluşan izdiham nedeniyle 2'nci salon ve bahçeye sinevizyon sitemi kuruldu.

Kuran okunmasının ardından konuşan Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, "Peygamberimizin doğumunun 1444'üncü yılında bir araya geldik. O'nu anmaya, O'nu anlamaya geldik. O'na aşkımızı tazelemek için geldik. O pınarlardan içmeye geldik. O dünyaya geldiğinde, dünya karanlıklar içerisindeydi. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa bir güneş gibi doğdu, karanlıkları aydınlattı. Cahiliye adetlerini yıkarak yerle bir etti" dedi.

ÜLKEYİ KAFA ÇEKEREK YÖNETMEDİ

Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve etkinliğe katkı sağlayanlara plaket verilirken, Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu da bir konuşma yaptı. Bir süre önce kendisine Osmanlı padişahlarını anlatan diziler hakkında soru sorulduğunu hatırlatan Osmanoğlu, şöyle dedi: "Dedemiz, dedemiz diyorum, bizler kandan sizler de candan torunlarısınız, öncelikle onu söyleyeyim. Onlara dedim ki 'Bizim dedelerimiz, kafa çekerek değil, besmele çekerek, nara atarak bu ülkeyi yönetti."
Etkinlikte çocuk korosu ve sanatçılar ilahiler söyledi, sema gösterisi sundu.

Etiketler abdulhamid