İdlib'teki şehit sayısı 33'e yükseldi!

İdlib'teki şehit sayısı 33'e yükseldi!
Güncelleme:

İdlib'de rejim güçlerinin düzenlediği hava saldırısında 33 asker şehit oldu. Hatay Valisi yaralı olarak hastanede tedavi altına alınan 32 askerin hayati tehlikesinin bulunmadığını söyledi.

İdlib'de rejim güçlerinin TSK unsurlarına yönelik hava saldırısında şehit olan asker sayısı 33'e yükseldi.

Gece yarısı acı haberler peş peşe Hatay Valisi Rahmi Doğan'dan geldi.
Doğan saatler 00:00'ı gösterirken İdlib'te direk olarak TSK'yı hedef alan hava saldırısında 9 evladımızın şehit düştüğünü çok sayıda da yaralı askerin olduğunu açıkladı.
Ancak saatler 00:32'yi gösterirken, Doğan bir kez daha kameralar karşısına geçti ve şehit sayısının 22'ye yükseldiğini açıkladı.
Doğan saat 02:00'da bir kez daha kameralar karşısına geçti ve şehit sayısının 29'a yükseldiğini açıkladı.
Doğan son olarak saat 03:50'de yeniden kameralar karşısındaydı ve şehit sayısının 33'e yükseldiğinin haberini verdi.

Şehit sayısının 33'e yükseldiğini söyleyen Doğan, 32 askerin ise yaralı olduğunu açıkladı. Yaralı askerler arasında durumu ağır olan yok.

İdlib şehitlerinin kimlikleri belli oluyorİdlib şehitlerinin kimlikleri belli oldu

24 SAATTE 42 ŞEHİT!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada İdlib'te 3 evladımızın şehit düştüğünü açıklamıştı. Hatay Valisi Doğan'ın 33 şehit açıklamasıyla birlikte son 24 saatte Türkiye'nin İdlib'te verdiği şehit sayısı 42'ye yükselmiş oldu.

Erdoğan açıklamasında "İdlib’de gelişmeler şu anda lehe döndü. 3 tane şehidimiz var. Mekanları cennet olsun. Fakat onun yanında rejim güçlerinin kaybı çok büyük. Mücadele orada hala devam ediyor, edecek. Ruslarla görüşmeler devam ediyor, edecek. Biz Adana Mutabakatı ile İdlib'deyiz." ifadesini kullanmıştı.

1 AYDA 54 ASKER ŞEHİT OLDU

İdlip’te 3 Şubat’ta 7 asker 1 sivil personel, 10 Şubat’ta 5 asker, 20 Şubat’ta 2 asker, 22 Şubat’ta 1 asker, 26 Şubat’ta da 2 asker yaşamını yitirmişti. Son kayıplarla birlikte toplam sayı 54'e yükselmiş oldu.

DİYARBAKIR'DAN F-16'LAR HAVALANDI!

Şehit haberinin ardından Diyarbakır'dan F-16 savaş uçakları havalandı. Hava hareketliliğinin yaşandığı kentten gelen görüntülerde savaş uçaklarının Suriye semalarına doğru hareket ettiği görülüyor.

TWITTER'DA KAHREDEN İDDİALAR

Sosyal medya sitesi Twitter'da akşam saatlerinde "sehitlerimizvar" başlığı altında Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 65. Mekanize Tugayı'nın saldırıya uğradığı iddia edilmiş ve kimi tweetlerde 20 kimi paylaşımlarda 50 şehidin olduğuna dair paylaşımlar yapılmıştı.

CANLI YAYINDA ŞOK İDDİA: "20'DEN FAZLA ŞEHİT VAR!"

Türkiye gece yarısı büyük bir şok yaşadı. Haber Global'deki canlı yayın sırasında Optimar Araştırma A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, İdlib'te 20'den fazla şehidimiz olduğunu iddia etti.

Erhan Ertürk'ün moderatör, Özlem Gürses, Osman Erbil ve Barış Yarkadaş'ın konuk olduğu programda konuşan Hilmi Daşdemir, "İdlib'de 20'nin üzerinde malesef şehidirmiz var. Aslına bakarsanız şu an Rusya ile örtülü bir savaş halindeyiz diyebiliriz." dedi.

Programın moteratörü Erhan Ertük, Daşdemir'in bu şok açıklamasının ardından "Henüz bakanlıktan ya da resmi kanallardan bir açıklama yok derken, Daşdemir de "Teyit edilir dakikalar sonra teyit edilecektir" ifadesini kullandı.

Daşdemir'in bu açıklamasıyla birlikte sosyal medya platformu Twitter'da da "sehitlerimizvar" başlığı altında binlerce paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımlarda Rusya'nın, Türk komando taburunu vurduğu ve 20'nin üzerinde şehidin olduğu belirtilirken pek çok video görüntü de paylaşılıyor.

MSB'DEN İBLİB AÇIKLAMASI

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı'ndan edinilen bilgilere göre İdlib'te son 17 günde bin 709 rejim unsuru etkisiz hale getirildi. Rejimin 55 tankı, 3 helikopter, 18 zırhlı araç, 29 obüs 21 askeri araç, 4 doçka, 6 mühimmatdeposu ve 7 havan imha edildi.

TSK'dan Esad'ın ordusuna ağır darbe! Bilanço açıklandıTSK'nın İdlib'te rejim unsurlarını vurduğu anların video kayıtları yayınlandı. İşte o anlar...

Seçiniz...