Adalet Bakanı: O avukat için suç duyurusunda bulunduk

Adalet Bakanı: O avukat için suç duyurusunda bulunduk
Güncelleme:

Adalet Bakanı Gül, Afrin şehidi Musa Özalkan'ın ikramiyesine haciz konulmasını talep eden avukat hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Afrin şehidi Musa Özalkan'ın maaşına haciz konulmasını talep eden avukatla ilgili "Adalet Bakanlığı olarak avukat hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ceza ve disiplin soruşturması talep ettik" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Afrin Harekatı'nda şehit düşen Musa Özalkan'ın maaşına haciz girişimiyle ilgili konuşan Gül, "Cezai ve disiplin müeyyidesinin uygulanması için müracatta bulunduk" dedi.

"Buradan baroya çağrım olacak" diyen Gül, şunları söyledi:

"Bu konudaki disiplin hükümlerinin gereğinin yapılması gerekir. Kanuna ve ahlaka aykırı, toplumu yaralayan bu konu hakkında gerekli incelemenin yapılmasını bekliyoruz. Meslekten çıkarılma olabilir mi, baro değerlendirecek. Adalet Bakanlığı olarak sürecin takipçisiyiz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği talimatlarla olayı yakınen takip ediyoruz. Dün akşam da Sayın Cumhurbaşkanımız ve arkadaşlarımızla birlikte şehidimizin ailesine taziyede buunduk. Biz her konuda tüm şehit yakınlarının yanındayız. Hükümetin desteği ortadadır ve bu destekler sınırlı değildir. Ne yapılsa azdır. Diğer taraftan, Adana'da otobüse binerken şehidimizin annesine yönelik tavır takınan şahıs da tutuklanmıştır..."

ŞEHİTLERİN BORCUNUN ÖDENMESİ

Bakan Gül'e, MHP Milletvekili Mehmet Parsak'ın şehitlerin borcunun ödenmesiyle ilgili teklifi soruldu. Şehit yakınları ve gazilerle ilgili düzenlemeler yapıldığını söyleyen Gül, "Ne yapılsa ve yapılanlar ne kadar genişletilse azdır. Uygulamadan kaynaklanan aksaklıkar da dahil her şey gündemimizde." şeklinde konuştu.

MHP İLE İTTİFAK, LİDERLERE SUNUM

Gül, MHP ile ittifak görüşmelerinde gelinen noktayla ilgili de şöyle konuştu:

"İttifak bağlamındaki görüşmeleri nihayete erdirdik. Her iki partinin heyetleri liderlerine sunacak. (Sunum bugün olacak mı? sorusu üzerine) En yakın zamanda olmasını ve liderlerin bir araya gelmelerini bekliyoruz. Gün ve tarih söylemek mümkün değil ama süreç hemen hemen tamamlandı.

(İçerikle ilgili) Şekli usullere yönelik toplumun her kesiminin kabul edeceği düzenlemeleri yaptık. Genel başkanlar netleştirdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız."

ABD KONGRESİNE SUNULAN RAPOR

Adalet Bakanı Gül, ABD Kongresi'ne sunulan istihabarat raporunun  Türkiye'nin YPG'yle ilgili tezlerini doğrular nitelikte olduğu değerlendirmesi üzerine, "ABD’de belli kurumlarda YPG’nin terör örgütü olduğuna ilişkin yazılı ve sözlü ifadeler var zaten, bu yeni bir durum değil. ABD Dışişleri Bakanı geldiğinde bu konular görüşülecek. Terör örgütünü yaptıklarıyla ilgili bilgi ve belgeler muhataplarına verildi..." ifadelerini kullandı.

Mehmetçik Vakfı o bağışı kabul etmediMehmetçik Vakfı o bağışı kabul etmedi

Afrin şehidine haciz geldi ! Bakanlık'tan suç duyurusuAfrin şehidine haciz geldi ! Bakanlık devreye girdi

 

Seçiniz...