Afganistan değil İstanbul! Üniversitede çekilen görüntüler olay oldu

Güncelleme:

İstanbul'da özel bir üniversitede ellerinde kılıç ve bıçak bulunan grubun görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Taliban'ı andıran görüntülerle ilgili gerçek sonradan ortaya çıktı.

Gazeteci Erk Acarer sosyal medya hesabından İstanbul'da özel bir üniversitede çekilen, ellerinde kılıç ve bıçak bulunan yabancı uyruklu kişilerin görüntülerinin yer aldığı bir video paylaştı. Acarer, video açıklamasında benzer gösterilerin üniversitenin farklı yerlerinde sık sık yapıldığını belirterek, bu kişilerin kim olduğu ve gösteriye kimin izin verdiği gibi bazı sorular sordu.

YORUMLAR ART ARDA GELDİ
Acarer'in paylaşımına, görüntüdeki kişilerin Taliban üyesi gibi olduğu, İçişleri Bakanlığı'nın harekete geçmesi gerektiği ve neden kişilere müdahale edilmediği gibi çok sayıda yorum gelirken, tartışma yaratan videoyla ilgili gerçek ise çok başka çıktı.

GÖRÜNTÜLER ÜNİVERSİTEDEKİ ÖĞRENCİ FESTİVALİNDEN
Haber doğrulama platformu Teyit Org, Acarer'in paylaştığı görüntülere dair açıklama yaptı. Açıklamada, "Teyit, konuyla ilgili olarak üniversitenin basın ofisine ulaştı. Basın ofisi, 17 Kasım 2021 tarihinde, Uluslararası Öğrenci Festivali yapıldığını, görüntülerin de o festivalde kaydedildiğini belirtti. Festivale, 29 ülkeden öğrenci katılmış. Öğrenciler etkinlikte kültürlerini, dillerini, yemeklerini ve geleneksel müzik ve danslarını göstermiş" denildi. Görüntülerdeki öğrencilerin Yemenli olduğu ve kendi geleneklerini sergiledikleri ortaya çıktı.