Afsad Başkanı Bekir Özerdem: “Trafik Sigortası Ücretleri Düşmeyecek”

Afsad Başkanı Bekir Özerdem: “Trafik Sigortası Ücretleri Düşmeyecek”

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (AFSAD) Bekir Özerdem, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in trafik sigorta primleriyle...

Afyonkarahisar Sigorta Acenteleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı (AFSAD) Bekir Özerdem, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in trafik sigorta primleriyle ilgili yaptığı açıklamanın medya tarafından çarpıtıldığını belirterek trafik sigortası ücretlerinin düşmeyeceğini açıkladı.

Trafik sigortası primlerin yükselmesiyle birlikte Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in sözleri farklı yansıtıldığını ifade eden AFSAD Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Özerdem, basın organlarının sanki trafik sigorta primleri düşecekmiş gibi bir algı oluşturduğunu belirtti.

Trafik sigortası primleriyle ilgili olarak yapmış olduğumuz toplantılar ve televizyon programlarında trafik sigortası primlerinin kesinlikle düşmeyeceğini kamu oyuna ilettiklerini ifade eden Özerdem, şöyle konuştu:

"Yeniden söylemek gerekirse trafik sigorta primlerinde kesinlikle düşmeler olmayacak. Parlamentoda görüşülen trafik sigortası ile olan tasarılar ise, sigortanın genel şartlarında oluşacak yeni yapılanmalar hakkındaki fikir alış verişleridir. Mesela geriye dönük hasar dosyalarının yeniden açılması engellendi. Mağdur yakınlarının sigorta şirketlerine müracaatları neticesinde sonuç alamama durumu hasıl olursa, bu süre 15 gün ile sınırlanmak şartı ile direk tahkime ve mahkemeye gidilmesi sağlandı. En önemlisi de destekten yoksun kalma tazminatı için, tek başına ve tek taraflı kazalar sonucu veya sürücünün alkollü olması sürücü belgesi olmaması halinde hem sürücünün hak sahiplerine bedeni tazminat ödenmeme, hem de diğer mağdurlara tazminatlar ödenmeme yapısı oluşturuldu."

"PRİMLERİN DÜŞMESİNDE KESİNLİKLE OLASILIK YOK"

TBMM'de trafik sigorta primleriyle ilgili konuşmalar yapılırken plan bütçe komisyonunda daha önceki maddelerin karara bağlandığını dile getiren Özerdem, "Primlerin düşmesinde kesinlikle olasılık yok. Sigorta primleri düşecek ondan sonra trafik sigortamı yaptıracağım diye bekleyen vatandaşlarımız, çok önem arz eden trafik sigorta poliçelerini bir an evvel yaptırmalarını önemle tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.